Kısıltlı Bütçe ile Oyun Bilgisayarı Toplama Tavsiyesi

Arkadaşın bahsettiği H110M anakart sadece bir süreliğine basamak olarak kullanılacak. Yoksa yetersiz olduğunu o da biliyor. İşlemciye ve RAM'e biraz daha yüklenecek o yüzden. OC yapmak istiyor. En hayırlısını bilemeyiz. :)

1300 TL arkadaşın söylediği sistem tutuyor. 1304 TL bizim topladığımız sistem tutuyor. Alacağım ekran kartı bu anakartta çalışmaz diye bir şey yok bu işlemciye de kesinlikle dar boğaz yapacağını düşünmüyorum. İlerleyen zamanda güzel bir anakart seçip ekran kartından sonra değişim sağlarım. Mükemmel bir sistemim olur diyorum. DDR4lere hiç yönelmemiştim ama performansının iyi olacağını düşünüyorum.

G3258 bile GTA V kaldırıyor, üstelik ekran kartı Titan iken. Asıl mesele hangi ekran kartının seçileceği. İşlemcilerin AMD seçilmesine, ekran kartının AMD seçilmesi kadar karşı değilim. Isınır, çok elektrik yer, çok umrumda değil. Biraz fazla bezdiğim için çalışsın yeter modundayım. Ama ekran kartında mesele değişiyor işte. Intel i3 380M işlemci, 6470M ekran kartı ile Fallout 4 oynamaya çalışıyorum. Oyunu en düşük ayarlara almak yetmedi, .ini dosyasındaki ayarları sıfıra çekince ancak 20 FPS oldu. Bu tarz olayları yaşayan biri "Olamaz FPS 60'ın altına düştü takılmalar hissediyorum" sözlerini hiç kurmuyor. AMD madem fiyat performans markası, o zaman benim kulvarımdaki insanları mutlu etsin, sempatisini kazansın. Böyle gitmez bu iş.
HD 6470M gibi bir ekran kartı kullanmışsınız ve performans alamadığınızı söylüyorsunuz, bu AMD'nin bütün kartlarının performans alamadığının anlamına gelmez, AMD'ninde çok hızlı GPU'ları var.

@Tisy
Kullandığım tek ekran kartı o değil. Ömrümü yiyen kart bu. Biri hakkında fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmak pek doğru değil. Crossfire sistem de kullandım, Firepro da kullandım, R7 de kullandım, R9 da kullandım. Ve hala daha firmanın hiçbir ürünü beni etkilemiyor. Yeterli mi? HBM de HBM çok iyi çok süper kart olacak diye tutturdular. Gördük, 980 Ti'ye yaklaşamıyor. "Bu daha bunun tam performansı değil, hele bir sürücüsü çıksın o zaman göreceksiniz" diyorlar. Piyasaya sürülmüş, üzerinden aylar geçmiş bir kartın sürücüsünün yetersiz olması ne demek ya? :) Şaka gibiler.

Arkadaşım; 400 Tl'lik bir öneri yok bu konuda? Hala neyi tartışıyorsun? Nasıl takip ettiğin belli.

Ayrıca tam olarak ne yazdığını biliyorum. Zaten ona cevap verdim; yine aynı cevabı veriyorum.
"Anakartın performansa etkisi yok denebilir" diyorsun ya; Yok değil var diyorum; hemde çok var diyorum.

:eek: " Anakartın performansa etkisi yok denebilir"; Bu yazı bilgisayar kültüründeki eksigi belirtir.
Nasıl bir bilgisizliktir; nasıl hala üstüne basa basa savunuyorsun bunu. Az araştır gel; Lütfen.

En basit örneği; Güçlü sistem topluyorsan Anakart dayanıklı olması gerek. Özel soğutma sistemleri olması gerek. Veri aktarım hızları, Çip Setleri işlemci desteğine sahip olması gerek.

Teknoloji sürekli geliyor ve değişiyor. Ufkunu açman gerek. Senin bu dediğin 10 sene önceydi.
Kaliteli Markanın en ucuzunu al geç prensibi artık geçersiz.

Dahada yorum yapmayacağım sana.
Buradaki temel nokta kısıtlı bütçeye iyi bileşenler almak. Konu başlığını okursan arkadaşın kısıtlı bütçesi olduğu görülüyor. Benim mesajımda 400 lira geçmiyor sana o yüzden mesajlarımı gözünle oku diyorum. Arkadaşın ilk başta topladığı sistemdeki anakarttan kısılarak ekran kartı ve işlemci gibi oyun performansında payı en büyük olan bileşenlere yatırım yapmasını bu yüzden tavsiye ettim. Anakartın performansa etkisi bariz şekilde oc durumunda ortaya çıkar. Anakartların faz yapısı vs. bunlara dikkat edilecek sistemlerde anakartların performansa etkisi "belirleyici boyutta" olur. Peki buna dikkat edilecek sistemler nelerdir? "En basit örneği; Güçlü sistem topluyorsan Anakart dayanıklı olması gerek. Özel soğutma sistemleri olması gerek. Veri aktarım hızları, Çip Setleri işlemci desteğine sahip olması gerek." Peki arkadaşın konu başlığını tekrar okuyalım istersen? " Kısıtlı Bütçe ile Oyun Bilgisayarı Toplama Tavsiyesi" buradan yola çıkarak arkadaşın elindeki kısıtlı bütçe ile ekran kartı ve işlemci gibi işin büyük çoğunluğunu sırtlayacak bileşenlere yatırım yapması oyun performansında kendisinin yararına olacaktır. B85M Gaming yerine H81M-Pro VD yada o fiyat aralığında bir anakart alarak arkadaş işlemcisini i5 4460 olarak alabilir yada ekran kartını Gtx 950 yada dengi bir ekran kartı alabilir. Diyelim ki senin dediğin gibi anakarta öncelik yada gereğinden fazla önem verildi ve anakart B85M Gaming olarak kaldı işlemcisi de i5 4460 alabilecekken i3 4170 olarak aldı yada ekran kartı Gtx 950 alabilecekken Gtx 750Ti olarak kaldı. Şimdi söylesene bana B85M Gaming performansa bu değişiklikler kadar mı etki ediyor? :) Benim savunduğum nokta bu kardeşim. Mesajlarımın hiçbirisinde kaliteli markanın en ucuzunu al diye bir söylemde bulunmadım bunu nereden çıkarttın onu da anlamış değilim performans bilgisayarında elbette her bileşen bütçeye sığabilecek en iyisinden seçilmeli ama beklentiye göre de belirli bileşenlere öncelik tanımak beklentiyi karşılamak açısından bir gerekliliktir. Bir kişiye karşı vereceğin cevapta da önce o kişinin ne dediğini iyi anla lütfen, sana da tavsiyem bu olsun :) İyi forumlar.

Son düzenleme:
Buradaki temel nokta kısıtlı bütçeye iyi bileşenler almak. Konu başlığını okursan arkadaşın kısıtlı bütçesi olduğu görülüyor. Benim mesajımda 400 lira geçmiyor sana o yüzden mesajlarımı gözünle oku diyorum. Arkadaşın ilk başta topladığı sistemdeki anakarttan kısılarak ekran kartı ve işlemci gibi oyun performansında payı en büyük olan bileşenlere yatırım yapmasını bu yüzden tavsiye ettim. Anakartın performansa etkisi bariz şekilde oc durumunda ortaya çıkar. Anakartların faz yapısı vs. bunlara dikkat edilecek sistemlerde anakartların performansa etkisi "belirleyici boyutta" olur. Peki buna dikkat edilecek sistemler nelerdir? "En basit örneği; Güçlü sistem topluyorsan Anakart dayanıklı olması gerek. Özel soğutma sistemleri olması gerek. Veri aktarım hızları, Çip Setleri işlemci desteğine sahip olması gerek." Peki arkadaşın konu başlığını tekrar okuyalım istersen? " Kısıtlı Bütçe ile Oyun Bilgisayarı Toplama Tavsiyesi" buradan yola çıkarak arkadaşın elindeki kısıtlı bütçe ile ekran kartı ve işlemci gibi işin büyük çoğunluğunu sırtlayacak bileşenlere yatırım yapması oyun performansında kendisinin yararına olacaktır. B85M Gaming yerine H81M-Pro VD yada o fiyat aralığında bir anakart alarak arkadaş işlemcisini i5 4460 olarak alabilir yada ekran kartını Gtx 950 yada dengi bir ekran kartı alabilir. Diyelim ki senin dediğin gibi anakarta öncelik yada gereğinden fazla önem verildi ve anakart B85M Gaming olarak kaldı işlemcisi de i5 4460 alabilecekken i3 4170 olarak aldı yada ekran kartı Gtx 950 alabilecekken Gtx 750Ti olarak kaldı. Şimdi söylesene bana B85M Gaming performansa bu değişiklikler kadar mı etki ediyor? :) Benim savunduğum nokta bu kardeşim. Mesajlarımın hiçbirisinde kaliteli markanın en ucuzunu al diye bir söylemde bulunmadım bunu nereden çıkarttın onu da anlamış değilim performans bilgisayarında elbette her bileşen bütçeye sığabilecek en iyisinden seçilmeli ama beklentiye göre de belirli bileşenlere öncelik tanımak beklentiyi karşılamak açısından bir gerekliliktir. Bir kişiye karşı vereceğin cevapta da önce o kişinin ne dediğini iyi anla lütfen, sana da tavsiyem bu olsun :) İyi forumlar.

Halamı takip etmiyorsun; birinci sayfada başla oku. Zaten bütçeye göre ayarlama yapıyoruz.
Dediğim gibi seninle tartışacak konumda değiliz. Ezbere mantıkla devam edebilirsin.

Banlan banlan yaz ne diyim artık.

Arkadaşın bahsettiği H110M anakart sadece bir süreliğine basamak olarak kullanılacak. Yoksa yetersiz olduğunu o da biliyor. İşlemciye ve RAM'e biraz daha yüklenecek o yüzden. OC yapmak istiyor. En hayırlısını bilemeyiz. :)

Sizi bilmemde ben OC taraftarı değilim; Mühendisler en iyisini hesaplamayı zaten.
Oc yapıp soğutmaya para vermek yerine direk özellik işlemci almayı tercih ederim.
Ömrüde daha çabuk kısalıyor.

Tercih meselesi.

@Tisy
Kullandığım tek ekran kartı o değil. Ömrümü yiyen kart bu. Biri hakkında fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmak pek doğru değil. Crossfire sistem de kullandım, Firepro da kullandım, R7 de kullandım, R9 da kullandım. Ve hala daha firmanın hiçbir ürünü beni etkilemiyor. Yeterli mi? HBM de HBM çok iyi çok süper kart olacak diye tutturdular. Gördük, 980 Ti'ye yaklaşamıyor. "Bu daha bunun tam performansı değil, hele bir sürücüsü çıksın o zaman göreceksiniz" diyorlar. Piyasaya sürülmüş, üzerinden aylar geçmiş bir kartın sürücüsünün yetersiz olması ne demek ya? :) Şaka gibiler.

Niçin etkilemiyor? Yetersiz mi performans veriyor?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı