"Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" hatası sonrasında bilgisayardaki bozuk dosyalar

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 8 GB DDR3 1600 MHz
SSD veya HDD modeli
2 TB seagete harddisk
Ekran kartı
RX 460 2 GB
Anakart
ASUS P8H61-M LE/USB3
İşlemci
i5-3470 işlemci
Dün gece bilgisayarımı normal bir şekilde kapatmaya çalıştığımda kapanmadı ekranda pembe renginde değişik pikseller vardı. Bilgisayarımı Power tuşu üzerinden kapattım ve bir sorun olup olmadığını anlamak için tekrar açtım, bekledikçe bekledim ama en sonunda açılmayınca beklemek istemeyip PC'yi kapatıp uyudum. Bugün ise tekrar açtığımda kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatası aldım. Bilgisayarı güvenli modda açmaya çalıştım açamadım. Başlangıç onarma, bilgisayarı sıfırla gibi bir ton yöntem denedim hepsinde de hata verdi. Tekrar onarma yaptığımda bir şekilde bilgisayarımı açabildim şu an kullanabiliyorum ama sanırım sistemimde bozuk dosyalar oluştu. Bilgisayarımı tekrar açıp kapattığımda aynı sorunla karşılaşacağımı düşünmekteyim.
SFC /scannow u denediğimde sonuç böyle oldu.

Sonra "DISM"ı denedim.

Origin'i açmaya çalıştığımda da böyle bir hata aldım.

Normalde almıyordum. Yardımınızı bekliyorum.

Sfc /scannow sanırım işe yaradı, Windows Resource Protection found corrupt files and succesfully repired them diyor. Fayda etmiş midir? bide DISM yapmam gerekiyor mu sence?

Galiba, sorun uygulamalarınız ile alakalı. Windows ile alakası olmadığını düşünüyorum. Uygulamalarınızı Revo Uninstaller ile kaldırıp tekrar kurmanızı öneririm.

Bilemiyorum, uygulamalarımdan dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü hani uygulamalarımdan dolayı olsa her zaman hata verir bilgisayarı kapatmaya çalışırken kapanmaması, açtığımda kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatası falan almam yani bilemiyorum bilgisayarımda virüste yok dün gece kapattım bugün açmaya çalıştığımda size bahsettiğim gibi oldu yani çözemedim.

Bilmiyorum, kurmaya çalıştığımda kuruluysa kurulu der mi yoksa üstüne mi yükleme yapar?

Mavi ekran mı veriyor bilgisayar? Veriyorsa minidump dosyasını paylaşın, bilgili kişiler inceler. Evet, kuruluysa tekrar kurar.

Hayır hayır şu an mavi ekran vermiyor. Konudaki ilk mesajıma bakın o zaman vermişti ben sadece bilgisayarın nasıl bu hale geldiğini tekrar bir özet geçtim.

Verdiği zaman paylaşın o zaman. Windows Update yapın. Sürücülerinizi güncel tutun. Hata veren uygulamaları Revo Uninstaller ile kaldırın ve yeniden yükleyin.

Verdiği zaman paylaşın o zaman. Windows Update yapın. Sürücülerinizi güncel tutun. Hata veren uygulamaları Revo Uninstaller ile kaldırın ve yeniden yükleyin.

Şu anda DISM yapıyorum. Ayrıca güncellemeleri de yapmaktayım. Scannow bozuk dosyaları onardı bakalım DISM'da sonuçlar ne olacak.

İlk baştaki mavi ekran aldığım zaman ki minidump dosyaları duruyor sanırım, paylaşmamı ister misiniz?

Paylaşın ama ben bakmasını bilmiyorum. Paylaştığınız zaman bilgili kişileri etiketleyebilirim.

Paylaşın ama ben bakmasını bilmiyorum. Paylaştığınız zaman bilgili kişileri etiketleyebilirim.

Windows'u tekrar kurduktan sonra silindiğini unutmuşum benim hatam. Bu arada PC DISM testinden de başarılı geçti "the restore operation completed succesfully" artık bir sıkıntı var mıdır sizce? Windows Update'lerini de şu an yapıyorum.

Zaten sorunun Windows kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Uygulamalarınızın dosyaları eksik yüksek ihtimal. Onu uygulamaları tekrar yükleyerek çözebilirsiniz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…