Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatası

drogbaformalı

Decapat
Bu sorunla karşılaşan bir sürü kişi gördüm, hepsini inceledim fakat kimisinin sorunu ya yarım yamalak kalmış ya da cevap vermemiş.
Bilgisayar özelliklerim.
GTX 970 4 GB AMD FX8350 20GB RAM Samsung SSD 120 GB (içinde sadece Windows uygulamaları yüklü) 500 GB HDD.

Bilgisayarımı alalı 1 yılı geçti, geçenlerde bu hatayı sürekli almaya başladım. Arkadaşlarım kasayı temizlememi söyledi. Temizledim hatta kasanın kapağını da açtım ve sonra 1 ay kadar hata almadım ve sonra şimdi ise 3 kez art arda bu hatayı aldım. Oyun oynarken değil, DC'da konuşurken dahi vermeye başladı. Acaba sorun ne olabilir? Donanımsal bir sorun ise çok üzülürüm.

Minidump dosyalarınızı paylaşın.

Windows'u son sürüme yükseltin. EAC'i kaldırın ve ses sürücülerinizi günclelleyin. Ayrıca belleklerde sorun görünüyor, test yapın.

BIOS sürümünüze ulaşamadım. Güncel değilse güncelleyin. Şimdiden belirteyim, testte sorun çıkmasa bile bellekleri değiştirmeniz gerek. Sorun belleklerden kaynaklanıyor.

Windows'u son sürüme yükseltin. Eac'i kaldırın ve ses sürücülerinizi günclelleyin. Ayrıca belleklerde sorun görünüyor, test yapın.

BIOS sürümünüze ulaşamadım. Güncel değilse güncelleyin. Şimdiden belirteyim, testte sorun çıkmasa bile bellekleri değiştirmeniz gerek. Sorun belleklerden kaynaklanıyor.

Şöyle bir sıkıntımı paylaşayım hoparlör kullanan birisiyim geçenlerde PC'yi temizleyeyim dedim söktüm her şeyini açtım içini sonra temizlemedim sadece kapağını açık bıraktım tekrar taktım tüm kabloları sonra hoparlörü algılamamaya başladı farklı bir hoparlör taktım onu da algılamadı hoparlörlerde sıkıntı yok ışık yanıyor.

BIOS sürümüne ulaşmak derken nasıl anlamadım size içinde 4 tane metin olan RAR dosyası gönderdim eğer ulaşamadıysanız başka bir siteden gönderebilirim almak istediğiniz siteyi yazarsanız sevinirim.

Ulaşamamaktan kastım dosyalarınızda göremememdi. Sizinle alakalı bir şey değil yani. Anakartınızın modelini belirtin ve önceki mesajımda dediğim şeyleri yapın. Testin de sonuçlarının resmini gönderin.

Ulaşamamaktan kastım dosyalarınızda göremememdi. Sizinle alakalı bir şey değil yani. Anakartınızın modelini belirtin ve önceki mesajımda dediğim şeyleri yapın. Testin de sonuçlarının resmini gönderin.

Ben çok bilgili değilim öyle bir şeyi tek başıma öyle bir şeyi yapamam sesli destek gerekli.

Ana kartımın modeli: ASUS M5A97 r2.0 (galiba)

Windows yükseltmekte bir şey yok. Windows arama çubuğuna "Windows Update" yazıp gösterilen güncellemeyi yapacaksınız sadece.

Bellek testini zaten rehberiyle beraber attım, rehberde video da mevcut.

Buradan da ses sürücüleri ve BIOS güncellemesi yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı