"Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" hatası

Jovio

Centipat
Ryzen 5 1600 3.8 GHz Boost'lu.
NVIDIA GTX 1070 ekran kartı.
ASUS B350F ana kart.
HyperX Fury 8 GB 2133MHz RAM (eski)

Forumlarda okuduklarım ve yaptığım Benchmark testlerinde aldıgım verilere göre tavsiye edilen ekran kartımın tam performansı için 16 GB 3200 MHz RAM kullanma kararı aldım.
Corsair Vengeance LPX DDR 4 2x8 CL 16 16 GB 3200 MHz RAM satın aldım.
Fakat RAM'lerim 3200 MHz'de çalışmıyor BIOS ayarlarında AI tweaker kısmında d.o.c.p yaptığımda 3200 MHz'de PC 3 kere açılıp kapandıktan sonra BIOS safe mode aldı kendini. BIOS'um güncel durumda RAM hızını 3.5 GHz çekip d.o.c.p 3200MHz yaptığımda PC açılıyor fakat oyunlara girdigimde oyunlar kapanıp kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatası alıyorum.
Şu an 2133 MHz 3.8GHz işlemci Boost'unda PC sorunsuz açılıp hata almadan çalışıp oyunları oynatıyor fakat daha iyisi varken neden daha düşüğünü kullanıyorum diye aklımda sürekli soru işareti kalıyor yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır? Görüntülü-Discord üzerinden konuyu daha detaylıda anlatabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı