Kişisel Bilgisayarınız Bir Sorunla Karşılaştı

XienoN

Megapat
Makaleler
1
Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
Muhasebeci
Bilgisayarımın Harddiski bozulmuştu, laptopta kullanmadığım Harddiski masaüstü bilgisayarıma taktım. Windows'un resmi sitesindeki Windows'u ve Recep BALTAŞ'ın paylaştığı Windows'u kurdum, ikisinde de bu sorunla karşılaştım. Bunun yanı sıra, aygıt yöneticisine girerken "bir yönetici bu programı çalıştırmanızı engelledi" mmc.exe hatası ve program kurarken (Nvidia setup, ESET setup...) kurulum başlar başlamaz kapanıyor. Mozilla Firefox yükledim, gezinirken kendi kendine kapanıyor.

Minidump raporları:
Minidump.rar

HD Tune raporu;
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kullandığın HDD de bozuk. Ayrıca RAM'ler de bozuk gözüküyor. Teyit amaçlı RAM'leri kontrol edelim.

Memtest86 USB'den Çalışan RAM Test Programı

Vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. HDD Tune programının verdiği hatayı araştırdım ısınmadan dolayı olduğu yazıyor ama tam olarak o hatanın ne olduğunu anlayamadım. Memtest86 ile taramayı başlattım 46 dakika geçti test devam ediyor.
Test tamamlandı hata bulunamadı.

DD27BF07-FBDD-4B2B-B51F-950023DB41AC.jpeg
Adsızdw.png
Adsız.png

Sorunlar hala devam ediyor donanımsal mı yazılımsal mı hala bulamadım. Update güncellemelerde inmiyor %0 da takılı kalıyor. Ek olarak Mozilla’da resimler ve videolar çizik çizik görünüyor ama Edge’de böyle bir problem yok. Yardımlarınızı bekliyorum.
@Recep Baltaş
Sorun hala devam ediyor mavi ekran veriyor resim olarak paylaşıyorum her yolu denedim sonuç alamadım.

Adsız.png

Verdiğin mavi ekran dosyaları RAM kaynaklı idi. Testlerde sorun yok ise tekrardan temiz kurulum ile Windows 10 kurun. Ayrıca Aida64 ile ısı değerlerini kontrol edin. Yüksek sıcaklık var ise bir yavaşlık söz konusu olur.
Testler 2 saat sürdü hiç hata çıkmadı bende RAM kaynaklı olduğunu düşünüyordum. İnanmazsınız ama tam 6 kere farklı kaynaklardan Windows 10 kurulumu yaptım. Programı kuruyorum birazdan paylaşırım.

Yeni dosyaları gönderin inceleyelim.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Kafayı yemek üzereyim her yolu denedim çözemedim. Hatayı 5 dakika önce Pubg Mobile Emülatör kurarken verdi.

010519-32093-01.dmp

CPU 15 dakikalık stres testi;
stabilitytest.png

Ek olarak Aida64 sistem raporunu ekliyorum.

tamrarapor.rar

Nvidia DDU ile kaldır ve sürücüyü güncelle. Ek olarak bu pek fazla bilgi vermedi. Tekrar hata alırsan yeni dosyaları paylaşın.

Nvidia setup ve çoğu program kendi kendine kapanıyor, sadece update üzerinden sürücüyü indirebiliyorum. Tamam tekrar paylaşacağım.

Yeni raporu ekliyorum baş belasından kurtulamadım. Her yerde karşıma çıkıyor. @claus @Recep Baltaş @THE_MILLER

010719-31687-01.dmp

Son düzenleme:
Siz ilk olarak en güncel Windows sürümü ile temiz kurulum yapıp sonrasında AIDA raporu paylaşın.

En güncel Windows sürümünü kurmuştum zaten tekrar kurulum yapayım mı? Kurulum yaptıktan sonra driver güncellemelerini yapmadan mı paylaşayım?
Windows 10 Home versiyonunu kurdum. Hangi raporu paylaşayım?
Yok yine aynı problemler kafayı yemek üzereyim uygulamalar Nvidia setup kendi kendine kapanıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı