Kişisel VPN Sunucusu Kurmak

Projenin ne kadar önemli olduğuna göre değişse de bahsettiğiniz sistem kullanılabilir. Sunucuya sizden başkasının bağlanmayacağından eminseniz bir şey olacağını düşünmüyorum.

TFS üzerinden çalışıyoruz yani aynı projede 2 ya da daha fazla kişi çalışıyor. Aynı VPN üzerinden SQL'e bağlanacak çalışanlar. Merak ettiğim aslında şu husus. Linux server durduk yere hacklenir mi? Hacklenirse bunu nasıl anlayabiliriz? Çok fazla linux geçmişim yok bilmiyorum. Sadece anlattığım iş için kullanacağız bu sunucuyu. VPN sunucunun Türkiye'de olup Fransa'ya bağlanması mı daha doğru, yoksa Fransa'dan Fransa'ya bağlanması mı onu da bilemiyorum. Arubacloud'da düşünebilirim gelecek ay o yüzden. 1 Euro olması iyi çünkü 12Ay*15TL durduk yere çöp oluyor sırf güvenlik meselesinden. Bağlantı zamanı yaklaşık olduktan sonra farketmez.

OpenVPN kullanacaksanız belki biliyorsunuzdur ama aynı anda 2 kişiden fazla kişinin bağlanması için lisans istiyor. Veriler şifrelendiği için pek bir sorun yaşamazsınız fakat gideceği yolun kısa olması daha iyidir. Durduk yere sunucuyu hackleyen olacağını sanmıyorum. Giriş çıkışı görüntülemek için loglara bakabilirsiniz veya birisi sunucuya girdiğinde size mail atacak bir sistem yapabilirsiniz. Aruba Cloud önerimdir hem ucuz hem de bir çok lokasyonu var.

OpenVPN kullanacaksanız belki biliyorsunuzdur ama aynı anda 2 kişiden fazla kişinin bağlanması için lisans istiyor. Veriler şifrelendiği için pek bir sorun yaşamazsınız fakat gideceği yolun kısa olması daha iyidir. Durduk yere sunucuyu hackleyen olacağını sanmıyorum. Giriş çıkışı görüntülemek için loglara bakabilirsiniz veya birisi sunucuya girdiğinde size mail atacak bir sistem yapabilirsiniz. Aruba Cloud önerimdir hem ucuz hem de bir çok lokasyonu var.
Çok teşekkür ederim. Son olarak her ay 1 euro değil mi? Eğer öyleyse yarın geçeceğim vakit kaybetmenin anlamı yok.

Çok teşekkür ederim. Son olarak her ay 1 euro değil mi? Eğer öyleyse yarın geçeceğim vakit kaybetmenin anlamı yok.
Her ay 1 Euro fakat vergiyle birlikte 1.20 Euro oluyor. Duyduğum kadarıyla Türkiye'de yaşadığınızı belirterek kimliğinizin fotoğrafını gönderince vergi miktarını geri alabiliyormuşsunuz. Fakat ben uğraşmak istemediğimden her ay 1,20 Euro ödedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı