Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
OpenVPN kullanacaksanız belki biliyorsunuzdur ama aynı anda 2 kişiden fazla kişinin bağlanması için lisans istiyor. Veriler şifrelendiği için pek bir sorun yaşamazsınız fakat gideceği yolun kısa olması daha iyidir. Durduk yere sunucuyu hackleyen olacağını sanmıyorum. Giriş çıkışı görüntülemek için loglara bakabilirsiniz veya birisi sunucuya girdiğinde size mail atacak bir sistem yapabilirsiniz. Aruba Cloud önerimdir hem ucuz hem de bir çok lokasyonu var.
ilkbyte.com u tavsiye ederim türk firması tarafından geliştiriliyor netinternet.com.tr üzerinden kendi veri merkezlerinde hizmet veriyorlar tavsiyemdir.
@DarkGamers Fiyat olarak oldukça pahalı Hetzner'a göre. Sadece yerli olduğu için F/P oranı daha düşük bi sunucuyu tercih etmek ne kadar mantıklı tartışılır.
@alt132 Ben daha önce test ettiğimde internetimin tamamını hız kaybı olmadan VPN ile kullanabiliyordum. Hız testini VPN kapalıyken de deneyebilir misiniz ? Aynı zamanda turbobit gibi siteler indirme hızınızı limtiler, speedtest.net adresinde test yapabilir misiniz ?
Herkese merhaba, bir çoğunuzun bildiği üzere BTK VPN servislerine karşı savaş açtı. Buna çözüm olarak kişisel VPN sunucumuzu kurabiliriz. Bu bize ne sağlar ? Hiçbir zaman engellenemeyecek bi' VPN sunucusu kurmuş oluruz. Ücretsiz VPNler gibi yavaş/kalitesiz bağlantı yerine, sadece bize ayrılmış bant genişliğiyle hızlı ve sorunsuz VPN deneyimi yaşayabiliriz. İhtiyaçlar;
Bir adet Türkiye lokasyon olmayan linux sunucu
İnternet ödemesi yapabileceğimiz kredi/banka kartı
Sunucuyu fiyat/performans oranı iyi olması nedeniyle Hetzner'i öneriyorum, alternatif olarak Scaleway ve DigitalOcean da kullanabilirsiniz. Aylık 2.5€. Sunucu ücreti saatlik olarak hesaplanıyor, isterseniz test amaçlı açıp kapatabilirsiniz.
Üye olup proje oluşturduktan sonra "Add Server" diyerek sunucu oluşturma ekranına gidiyoruz. Hiçbir ayarı değiştirmeden doğrudan sunucumuzu oluşturabiliriz.
Sunucuya bağlanabilmemiz için bir adet SSH istemcisine ihtiyacımız var. Windows kullanıyorsanız putty işinizi görecektir. GNU/Linux dağıtımı ve ya OSX kullanıyorsanız direkt olarak terminal üzerinden bağlantı sağlayabilirsiniz.
Putty'ye IP adresimizi girip bağlan dedikten sonra kullanıcı adımız olan ROOTt'u giriyoruz. Şifremizi girerken şifremiz ekranda gözükmeyecek fakat giriliyor olacaktır. Şifrenizi girdikten sonra, sunucu şuandaki şifrenizi tekrar isteyerek şifrenizi değiştirmenizi isteyecek. Şifremizi değiştirdikten sonra OpenVPN'i kolay bir şekilde kurabileceğimiz script'i indirip çalıştıracağız. Bu işlem için şu komutu girmemiz gerekiyor;
Otomatik gelen "1" seçimini değiştirmeyip enter diyerek devam ediyoruz. Port seçimini de değiştirmiyoruz ve devam ediyoruz. DNS olarak herhangi bir seçim yapabilirsiniz. Ben OpenDNS'i seçerek devam ediyorum. Daha sonra ilk profil dosyasının adını istiyor bizden script. Ben "Demo-Tel" diyerek devam ediyorum. Bu işlem bir kaç dakika sürebilir. Terminalde "ls" komutunu çalıştırdığımızda profil dosyasını görüyorsanız işlem başarıyla tamamlanmış demektir. Eki Görüntüle 288369
Daha sonra bu dosyayı bir OpenVPN istemcisine "import" etmemiz gerekiyor. Bu dosyayı sunucudan herhangi bir sftp istemcisi ile alabiliriz. Bilgisayarda Filezilla kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. FileZilla ile SFTP Bağlantısı Nasıl Yapılır? - NBT Destek Blog
IOS için "FTPManager", Android için ise "Turbo FTP & SFTP client" kullanabilirsiniz.
OpenVPN istemcisi olarak Windows için Downloads adresinden indirebilirsiniz. Telefonlarda da aynı şekilde resmi OpenVPN istemcisini kullanabilirsiniz. OSX kullanıcıları içinse Tunnelblick öneriyorum.
"bash openvpn-install.sh"
Her bir cihaz için dosya oluturmanız gerekiyor. Bunun için de aşağıdaki komut ile script kodunu tekrar çalıştırıp "Add new user" yani 1. seçeneği seçmeniz gerekiyor. Tabii ki dosya taşıma işlemini tekrar yapmanız gerekiyor. Dosyaları karıştırmamak adına eşsiz bir isim girmek önemli. "isyeri-PC' gibi.
Takıldığınız yer olursa sormaktan çekinmeyin, buralardayım.
Sunucuyu fiyat/performans oranı iyi olması nedeniyle Hetzner'i öneriyorum, alternatif olarak Scaleway ve DigitalOcean da kullanabilirsiniz. Aylık 2.5€. Sunucu ücreti saatlik olarak hesaplanıyor, isterseniz test amaçlı açıp kapatabilirsiniz.
Hetzner'i ilk kez duydum. Güzel gibi.
Scaleway'de trafik limiti var mı?
Hız olarak Hetzner sanırım 1Gbit bağlantılı hatlar kullanıyor ama makina başına ne düşer bilmiyorum. Scaleway 100 mbit en düşük paket.
Sınırsız trafiklerde OVH Fransa dışında alternatif var mı teşekkürler
Opera VPN canıma tak etti, hiç bir şey izlenmiyor. Aruba kullananlar kaç MBIT hız aldığını yazabilir mi? Sunucu merkezi için hangi lokasyonu seçmeliyim? En az ping hangisinde?
Mrblar. bir şey sormak istiyorum. VPN server a openvpn ile bağlanıyorsunuz.Peki firewall openvpn programını engellediyse nasıl bağlantı kurabiliriz vpn server'a?
@aardc Iki seceneginiz var. OpenVPN portunu degistirmek ya da farkli bi' vpn server kurmak. Port degistirmekle ugrasmak istemiyorsaniz outline kullanabilirsiniz.