Kısıtlı imkanlarla yaptığım shake iyi mi?

228522

Kilopat
Makaleler
4
Değerli hocalarım düzenli yemek yemiyoruz iş-okul gibi sebeplerden ötürü. Ben bazı günler 1000 kalori bazı günler 1000 kalori bile alamıyorum, fakat bazen 2000-2500 kalori alıyorum. Yani yemek miktarımız çok değişken. Kendime elimde olan malzemeler ile bir shake yaptım ve kalori hesabını yaptım, günde 1-3 kez içmeyi düşünüyorum. Mikro ve makro hesabını yapmadım fakat çok şekerli değil. Hazır olan bir taraf vardı, bir şey pekmezi içeriyordu ve çok şeker oluyordu o pekmez yüzünden. Ben kendime bunu yaptım:

1667147865372.png

Büyümek için uygun mudur? Kilo alma sürecimi anlatayım. Başarısız denemelerden sonra iyice çökmüştüm ve "şimdi sağlam bir geri dönüş yapmak istiyorum" dedim, kendimi çok zorladım ve 52-53 kilodan 58 kiloya kısa sürede pek yağlanmadan çıktım. 58 kiloya geldiğimde büyüdüğümü hissettim ve çok büyük bir iştah artışım oldu, yeme miktarım arttı. Ardından 58 kilodan 55 kiloya düştüm çünkü yemek bulamıyordum, ayrıca 58 kiloya hızlı çıkmıştım yani 55 kiloya düşmem normal geldi. Fakat bu sefer 55 kilodan aşağıya düşmedim, 55 kiloyu korumaya başladım ve bunu iştahlı yemeyerek yaptım. Muhtemelen 2 kilo kütle kazandım. Boy 172-173 gibi, kilo hedeflerim şu an 58-60-65-70 şeklinde.

Hocam o kalori değerli doğru değil gibi. Siz mi hesapladınız internetten mi gördünüz?
İnternetten hesapladım, bana yüksek geldi şüphelenmiştim zaten. 1 dakika tekrar hesaplamayı deneyeceğim.

Hocam o kalori değerli doğru değil gibi. Siz mi hesapladınız internetten mi gördünüz?
Hocam hesapladım, direk kullanacağım ürünlerin arkasından baktım. 1200-1400 arası bir kalori değeri var.

Son düzenleme:
O kadar etmez brom. 100 gr fıstık ezmesi 500 küsür kalori zaten.

Kalori vs hesaplamana gerek yok. Bulabildiğini ye. bu hesaplamalar vs boşuna değil ama çok detaya girmene gerek yok. Aç olmasan bile yiyebilecek durumdayken ve yiyecek varsa yersin bu kadar basit. Çok kafanı karıştırma otu b*ku ye kilo laırsın her türlü. Junk yeme ama.

O kadar etmez brom. 100 gr fıstık ezmesi 500 küsür kalori zaten.

Kalori vs hesaplamana gerek yok. Bulabildiğini ye. bu hesaplamalar vs boşuna değil ama çok detaya girmene gerek yok. Aç olmasan bile yiyebilecek durumdayken ve yiyecek varsa yersin bu kadar basit. Çok kafanı karıştırma otu b*ku ye kilo laırsın her türlü. Junk yeme ama.
Ben aşağı yukarı 70-80 gram fıstık ezmesi koyuyorum zaten. Yemek olmadığı için böyle yapmak zorunda kalıyorum, takip etmezsem hep az yediğimi düşünüyorum.

Ben aşağı yukarı 70-80 gram fıstık ezmesi koyuyorum zaten. Yemek olmadığı için böyle yapmak zorunda kalıyorum, takip etmezsem hep az yediğimi düşünüyorum.
Çok düz mantık bakıyorsunuz, almanız gereken kaloriyi alınca iş bitmiyor maalesef. Aldığınız kalorinin besin değerleri de önemli, siz günde 3 defa bunu içerseniz çok kısa sürede aşırı yağlanırsınız. Öğünün %60-70'i yağdan oluşuyor.

Çok düz mantık bakıyorsunuz, almanız gereken kaloriyi alınca iş bitmiyor maalesef. Aldığınız kalorinin besin değerleri de önemli, siz günde 3 defa bunu içerseniz çok kısa sürede aşırı yağlanırsınız. Öğünün %60-70'i yağdan oluşuyor.
O kadar yapıyor mu? 1 sefer içsem? Zaten ben küçük kütleli biriyim 2500-3000 kalori alsam 1 hafta boyunda 1 kilo alıyorum. Böylece 1 ayda 4 kilo alırım.

100-150 gram arası yağ var sanırım, 1 kez içerim açığı kapatmak için.

Hocam aşırı yağ içeriyormuş ve shake tarzı şeyleri pek içmemek gerekiyormuş orantısız değerlerinden ötürü. Daha dengeli, çok yağ içermeyen 1000 kalori civarı bildiğiniz shake tarifi var mı?

Son düzenleme:
O kadar yapıyor mu? 1 sefer içsem? Zaten ben küçük kütleli biriyim 2500-3000 kalori alsam 1 hafta boyunda 1 kilo alıyorum. Böylece 1 ayda 4 kilo alırım.

100-150 gram arası yağ var sanırım, 1 kez içerim açığı kapatmak için.

Hocam aşırı yağ içeriyormuş ve shake tarzı şeyleri pek içmemek gerekiyormuş orantısız değerlerinden ötürü. Daha dengeli, çok yağ içermeyen 1000 kalori civarı bildiğiniz shake tarifi var mı?
Instagram'dan kaslifilozof sayfasına göz atabilirsiniz. Güzel tarifler paylaşıyor.

Günde 1 iyidir, fıstık ezmesi şeker oranı yüksek olanlardansa az koy, ilaveten yulaf ezmesi atabilirsin, süt oranı iyi ancak fazla süt tüketimi vitamin emilimini azaltır. Bu sebeple tırnaklarının gerisinde et kopmaları olabilir, bilgin olsun. Meyve atabilirsin, muz ideal bu konuda. Standart gitmekten ziyade çeşitlendirebilirsin tek yönlü beslenmeden kaçmak adına; bi gün bal ekle, öteki gün pekmez at vs. Günde 1 iyidir: arada fasulye, mercimek de lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı