Kısmi Renk Körü Olduğumu Öğrendim

@Afkborn İnşallah, öyle bir şey gelir de geçersiniz, bunu en çok ben isterim. Bizim Vatan'a, Türkiye'nin ihtiyacı var.
Hocam gelse bile denemeyi düşünmüyorum artık. Orada yaşadığım hayal kırıklığı anlatılamaz. Sanırım farklı şeyler arayacağım.

Bu biraz yanlış gibi geliyor. Bazı Kırmızı ve Yeşil bu sayıyı görür diyor ama diğerinde aynı temada farklı sayıyı rahat görüyorum ancak onda da kırımızı ve yeşil renk körü olanlar bu sayıyı görür diyor. Hızlı okuyorum ama anladım. :) Diyelim kırmızı ve yeşil renk körü isem diğer sayfalarda aynı yazı olanı neden iyi okuyorum. :)

Bu biraz yanlış gibi geliyor. Bazı Kırmızı ve Yeşil bu sayıyı görür diyor ama diğerinde aynı temada farklı sayıyı rahat görüyorum ancak onda da kırımızı ve yeşil renk körü olanlar bu sayıyı görür diyor. Hızlı okuyorum ama anladım. :) Diyelim kırmızı ve yeşil renk körü isem diğer sayfalarda aynı yazı olanı neden iyi okuyorum. :)
Hocam testin orjinali de aynen böyle. 20 sayfalık bir kitapçık gibi bir şey. Hatta ezberleyip girme imkanınız var. Geçebiliyorsunuz renk körlüğü testini.

Hocam testin orjinali de aynen böyle. 20 sayfalık bir kitapçık gibi bir şey. Hatta ezberleyip girme imkanınız var. Geçebiliyorsunuz renk körlüğü testini.
Vallaha hocam tüm sayıları gördüm ancak dediğim gibi bazı kırmızı ve yeşil renk körü olanlar bu sayıyı görür diyor ama diğer sayfada ki testte aynı yazılı şeyde normal görenleri gördüm. Nasıl anlatsam özellikle kırmızı ve yeşil sayfalarda bu sayıyı görür diyor normal kullanıcı olarak rahat görüyorum yine aynı temada başka sayfada ki sayıyı yine görüyorum ancak aynı temada farklı sayı silik gibi.(Kırmızı ve Yeşil diyen sayfalarda)

Renk körlüğü türlere ayrılır. Kısmi renk körlüğü yanlış tanım. Bazıları siyah beyaz görür. Bazıları kırmızı rengi göremez. Kırmızı yeşil görünür. Bazısı açık renkleri göremez. Bunun açıklamaları var internette. Sende bu türlerden biri vardır.
Çok güzel uydurmuşsunuz. Siyah beyaz görenler yok denecek kadar az. Sadece kırmızı rengi göremeyen yok. Kırmızı yoğunluğu az olanlar oluyor. Kırmızı yeşil görünmez. Hiçbir şey hiçbir şey görünmez. Tonlar yakınlaştıkça ayırt etmesi zorlaşır o kadar. Kabak gibi kırmızı ve yeşil koyduğunuzda ayırt edemeyen renk körü değil renklerin adını bilmeyen biridir.
Örnek olarak Youtube'un kırmızısı ile WhatsApp'ınki.

Sahadayken bazı renk körü türleri kamuflajı daha çabuk bulabiliyormuş.
İmkansız. Kendilerini askere aldırmak için uyduruyor falan olmalılar.

Çok güzel uydurmuşsunuz. Siyah beyaz görenler yok denecek kadar az. Sadece kırmızı rengi göremeyen yok. Kırmızı yoğunluğu az olanlar oluyor. Kırmızı yeşil görünmez. Hiçbir şey hiçbir şey görünmez. Tonlar yakınlaştıkça ayırt etmesi zorlaşır o kadar. Kabak gibi kırmızı ve yeşil koyduğunuzda ayırt edemeyen renk körü değil renklerin adını bilmeyen biridir.
Örnek olarak Youtube'un kırmızısı ile WhatsApp'ınki.

İmkansız. Kendilerini askere aldırmak için uyduruyor falan olmalılar.
Dakika birden sonra videoyu izleyebilirsiniz. Tam olarak 02.15 ile başlıyor. Konuşan kişi bir milletvekili diye biliyorum. Ardından Soylu ile konuşulmuş ve Soylu konu ile ilgili açıklama yapmış ve bunu incelediklerini söylemiş.
https://www.youtube.com/watch?v=rSv6gILM6og

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı