Kitap bahanesi ile dolandırıldım

damntraincj

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar teknik servis bakım onarım
Merhabalar bu olaylar neden benim başıma geliyor anlamış değilim. Bundan birkaç ay önce sahte 200TL kazıklandım sağ olsun polis abim sayesinde durumu halletim.
Dün ise bir kadın dükkana gelerek kitaplar hakkında konuştu. İşte insanımız çok kitap okumuyor, cahil, parasını dışarda harcıyor. Ayda bir bir kitaba 50 TL verse ne olur? (O sırada müşteri geldi benim kafamda yılda 1 diye geçti. ) Müşeti gittikten sonra haklısınız dedim. Sohbet bayağı ilerledi. Sonra "sana bir numune vereyim bir bakın hoşunuza giderse alırsınız" dedi tamam dedim. Kadın kimlik istedi benden ben de salaklığıma aptallığıma ehliyetimi verdim kimliğimi vermedi gerçi bir şey fark etmiyor imzalattırdı bir şeyler yazdırdı sonrasında anam o ne? Kadın bana 3 koli kitap satmış koli koli geldi kitaplar kafam allak bullak dı müşteri geldi yine o sırada bir şeyler imzalattı kadın ayrıldı bir baktım 10 ay ayda 83TL'ye kadın bana satmış bunları kadın numarasını vermişti 5 dakika olmadan aradım açmadı doğal olarak bunların yerini aradım. Sinirden bağırıp çağırıyorum çk. Adlı sekreter yarın 3 gibi arayın halledelim dedi. Ertesi gün yani bu gün 3'te aradım tam 20 dakika telefonda bekledim. Radyasyondan kafam bir güzel oldu anlatamam sinirden kapattım telefonu allahtan yakındı yeri. Gittim ilk işim o ck. Denen o erkek sekreteri aradım bulamadım. Yemeğe gitmiş bir dek gelseydim kafasını sürtücektim o telefona ( bu lavuk bir ara yüzüme kapattı telefonu deli olmuştum sinirden dükkanda tektim. Tek olmasam motorla şirkete dalacağım) kadınlara anlattım sakin bir şekilde ( ki içimde salaklığım yüzünden fırtınalar kopuyor ) "siz kitapları getirin biz iadesini yapalım" dediler. Hemen ışınlandım şirkete aldım 3 koli kitabı birini arka çantama birini ön çantama diğerini koluma poşet geçirerek yola çıktım trafik polisleri beni çevire çevire gittim. İade ettim yoksa telefon ile çözülecek bir iş değil. Yaşadığım olay budur arkadaşlar sizinde çalıştığınız yere gelip kitap bahanesi ile size iltifat eden beş para etmez saatinize "saatiniz çok güzelmiş. " Diyen kişilere hemen givenmeyin ki ben insanlara çabuk güvenen ve inanan biriyim. Olaydan sonra bir araştırdım şirketi ve tek mağdurun ben olmadığını anladım daha öncede telefon ile satıp dolandırıyorlarmış şimdi de kapıdan satış yapıyorlar. İstanbul Avrupa'da olanlar varsa çok dikkatli olun. Bu konuda kendinize iyi bakın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbul'da yaşayıp bu kadar saf olursan seni daha çok dolandırırlar, kazıklarlar. Bir abi tavsiyesi ve hayat tecrübesi vereyim. İmza atacağınız bir kağıt aldığınızda, imzanızı atmadan önce en başından sonuna kadar okuyun.

Ki buna bile gerek yok. Sen her uzatılan kağıda imza mı atıyorsun? Hanımefendi bu neyin kağıdı, niye imza atıyorum diye sorgulamıyor musun? Ya da imzanın anlamını kavrayamayacak yaşta mısın? 2. bir abi tavsiyesi de, kimseye seni dolandırabilme cesareti verecek kadar güvenme.

Bu kafada gidersen dediğim gibi seni daha çok ayak üstü uyuturlar. Dünya çakalların dünyası.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı