Kitap önerisi

@Abradolf Lincler , okumadan kitap önermek bu oluyor herhalde. :)

Ayrıca aklıma gelmişken bilim kurgu seviyorsan Otostopçunun Galaksi Rehberi isimli kitap serisini kesinlikle okumalısın. Eğlenceli ve sürükleyici bir kitap.
O kitap gerçekten abartıldığı kadar var mı, Stratera önerdi, technopat önerdi, felsefe hocam önerdi, Inception gibi şişirilmiş bir balon çıkmasından korkuyorum. Bir ara almaya niyetlenmiştim ama tek kitap versiyonunu bulamadım.

O kitap gerçekten abartıldığı kadar var mı, Stratera önerdi, technopat önerdi, felsefe hocam önerdi, Inception gibi şişirilmiş bir balon çıkmasından korkuyorum. Bir ara almaya niyetlenmiştim ama tek kitap versiyonunu bulamadım.
Başından biraz okumuştum ama tamamını okuma fırsatım ne yazık ki olmadı. Elime geçen ilk fırsatta okuayacağım. İlçedeki kütüphanelerde olmadığı ve parayla almak istemediğim için bekliyorum.

Herkes de gidip en ağır kitapları önermiş,neyse ki arada mantıklı davranıp hafif başlaması gerektiğini söyleyenler olmuş.

Bende aşağı yukarı seninle aynı yaştayım ve peşin peşin söylüyorum.Senden 3-4 yıl önce kitap okumaya başladım ve Das Kapital,bilmem ne bunlar çok ağır kitaplar.Okuyamazsın.Bunun için belli bir birikim gerekir.

Hemen klasiklere başla diyen arkadaşı da tebrik ediyorum ayrıca.Daha yeni başlayan birine Sefilleri'i okutmaya çalışın bakın ne oluyor?Ki ben özetini okudum,henüz gerçeğini alma şansını bulamadım.Sayfalarca süren bir kitaptan bahsediyoruz.Daha Dosteyevski,Tolstoy bunları demedim bile dikkat ederseniz.Onların dili de aşırı ağırdır.1sayfayı tamamen oda betimlemesine ayırdıkları falan oluyormuş.Zamanında tavsiye istediğim bir büyüğüm anlatmıştı.

Bence Agatha Christie'nin romanlarını bitirebilirsin.Polisiye olduğu için sıkmaz.Dili de öyle aman aman ağır değil.Yine polisiye serisi olarak Sherlock Holmes serisini bitirebilirsin.

Onun dışında fantastik cephesinde Stephen King var.Onun benim okuduğum kitaplarının dili aman aman ağır değil ve cidden güzeldir.Sadece bir kitabının olay örgüsü karışık olduğu için anlamakta biraz zorlandım,onu da tekrar okuyarak çözebilirsin.

Fantastik olarak bence C.S Lewis'in Narnia Günlükleri serisiyle başlaya bilirsin.İlk iki kitabını okudum.Yine dili çok ağır değildi.

Dediğim gibi önce hafif kitaplarla başla,yavaş yavaş zora doğru geç.

Ve ailen kitap almana karşı ise eğer,yok para boşuna gidiyor muhabbetleri falan oluyorsa yazın çalış ve alacağın paranın bir kısımını kitap alışverişine ayır.Hiç bir şey diyemezler.

Yazılmış ama ben de iyice desteklemek istiyorum. Kitap okumaya başlamak için Adam Fawer - Olasılıksız gerçekten biçilmiş kaftan.

Tarihi roman tarzı olarak Alp Er Tunga(Orhan YENİARAS) öneririm. Rahat ve hafif bir kitap.
Polisiye olarak Sherlock Holmes sarmıştı beni.
Korku olarak ise şu an Kujo(Stephen King) okuyorum. Çok ağır gitmiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı