Kitap okuma alışkanlığı elde edememek

jestor

Hectopat
Yer
İzmir / Türkiye
Daha fazla  
Birden fazla kez denedim fakat kitap okuma alışkanlığım oluşmuyor. Okuduğum kitaplar mı yanlış, türleri mi yanlış bilmiyorum. İnternetten araştırmayı, okumayı çok seviyorum fakat elime kitabı alıp okumayı sevmiyorum. Ayrıca müzik bağımlılığım var, müzikten kesilemiyorum. Spotify'ı 1 dakikalığına bile kapasam sinir oluyorum ve o açılana kadar YouTube'dan ihtiyacımı gideriyorum. Dinlediğim müzikler de söz içerdiği için kitap okurken dinlemeyi tercih etmiyorum, kopamıyorum da. Dediğim gibi interneti de çok seviyorum. Bana 30 satırlık bilimsel makale verseler sıkılmadan okurum fakat aynısını müzik dinlemeden kitabı eline alarak yap deseler asla yapamam. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Birden fazla kez denedim fakat kitap okuma alışkanlığım oluşmuyor. Okuduğum kitaplar mı yanlış, türleri mi yanlış bilmiyorum. İnternetten araştırmayı, okumayı çok seviyorum fakat elime kitabı alıp okumayı sevmiyorum. Ayrıca müzik bağımlılığım var, müzikten kesilemiyorum. Spotify'ı 1 dakikalığına bile kapasam sinir oluyorum ve o açılana kadar YouTube'dan ihtiyacımı gideriyorum. Dinlediğim müzikler de söz içerdiği için kitap okurken dinlemeyi tercih etmiyorum, kopamıyorum da. Dediğim gibi interneti de çok seviyorum. Bana 30 satırlık bilimsel makale verseler sıkılmadan okurum fakat aynısını müzik dinlemeden kitabı eline alarak yap deseler asla yapamam. Tavsiyeleriniz nelerdir?

İnternetten okumayı seviyorsan oradan oku yeter ki alışkanlığın olsun okumaya ben de e kitap sitelerinden okuyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tunca çok güzel açıklamış ve başlangıç için kitap önerisi de yapmış. Müzik kısmında sözsüz müziklere alışabilirsin. Sana 2-3 tane hazır liste bırakıyorum. Onları dinleyip, hoşuna gidenlerden kendi listeni yapabilirsin. Spotify ya da YouTube Müzik dinlediğin şeylere göre güzel öneriler de yapıyor. Ayrıca ruh haline göre müzik kategorilerine de bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aşağıdaki kendi listem. Çoğunlukla doğu esintileri var. Ama aralarında çok güzel müzikler var.

Müzikleri telefondan dinlerken ses ayarını sessiz'e alabilirsin. Dikkatini dağıtmayacaktır. Bilgisayardan dinleyeceksen de sesi duyacağın şekilde olabildiğince kıs. Ayrıca ben okuduğum kitabın temasına göre müzikler de dinliyorum.

En son olarak başlangıçta bir saat belirle. Bu saat düzenli olmak zorunda değil. Yatmadan önce 30-40 ya da şu aktiviteden sonra boş vaktim var. O arada 30 dakika ayırayım falan diyerek yavaş yavaş oku. Kitap seçimi başlangıç için uygun, sürükleyici ise zamanla öbür aktivitelere ayırdığın vakti kitap okumaya ayıracaksın.

Bir de kendini bitirmeye şartlama. Kitaplar sarmadıysa sal. Bu özellikle sosyal medyanın etkisi ile insanların her şeyi tüketip, her konu hakkında tartışmak, paylaşım yapmak istemesinden kaynaklanıyor. Üretim çılgınlığında her şeye yetişemezsiniz. O yüzden aşırı ilgilendiğiniz konularda kitaplar okuyun.

Son düzenleme:
Video içeriğini bilmiyorum ama Darktower'ın mesajının geri kalan kısımlarına tamamen katılıyorum, bizzat kendimin de kullandığı yöntemler. Ufak bir de ekleme yapayım:

Sözsüz müzik kısmında oynadığım oyunların OST'lerinin synthwave, slowed, reverb, lo-fi, jazz ya da sadece derlenmiş versiyonlarını dinliyorum. Naçizane önerim NieR oyunlarının soundtrackleri olabilir. Ama genel önerim oynadığın ve beğendiğin oyunlardan gitmen olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı