Kitap okuyamıyorum

Selamlar, kitap okumak istiyorum ancak başladıktan 5 dakika sonra sıkılıyorum veya kafam başka şeylere dalıyor. Mesela konusu ilgimi çektiği için metro 2033 aldım. Birkaç gün önce okumaya başladım ancak 5 dakika sonra fark ettim ki okuduklarımdan hiçbir şey anlamamışım. Şimdi yine okumayı denedim, fakat bu seferde hem sıkıldım çünkü aklım sürekli bilgisayara gidiyordu, bir de okuduğum sayfayı tekrar tekrar okuyordum çünkü aklım başka bir şeye takılınca okuduğumu da anlayamıyorum.

Metro 2033 ile başlaman hata. Ben de metro 2033 ile başladım ve 2 ay sürdü bitirmem. Aldığım zevk sıfır. Ya kitap kötü, ya da biz alışık değiliz. Al bir "olasılıksız" bak keyfine.

Öneriniz var mıdır?
Ben şuanda Illuminae kitabını okuyorum. Pahalılığı ile bilinir. 13 yaşındayım, her ne kadar ağır olsa da benim stilim. Öneririm. Hayalet Kalp, Liste, seri olarak da aşk kitapları olan Anna, Lola ve Isla üçlemesini öneririm. Aşk kitapları sana göre değilse Ada serisini öneririm.

Şuan The Witcher serisini okuyorum ve sürekli bir merak ileride ne olacak hissini hep yaşıyorum.
Kitap sürükleyici ve sade bir anlatım içeriyor.
Seriyi oyun ve diziden takip ettiğim için kitapları ayrı bir zevkle okuyorum ama kitaplar şaheser.
Önerim dünya klasiklerini okuman hem çok uzun ve bunaltıcı değiller ayrıca bireye bir şeyler katabilecek önemi taşıyorlar.

Gerçekten istemen gerekiyor, çok istediğin bir konuda olan kitabı edinip onu oku. Mesela doktor olmak istiyorsun doktorluk hakkında kitap satın alıp isteyerek oku. Git gide alışacaksın, kendine sayfa belirle ve kendini ödüllendir. Çok kasma.

Kitap ya da daha doğrusu "okuma" alışkanlığı küçük yaşlarda oturmazsa sonrasında bu alışkanlığı kazanmak gerçekten çok zor. Ya kendini zorlaman gerekiyor ya da kendini diğer şeylerden (bilgisayar gibi vakit geçirtecek her şey) soyutlaman gerekiyor ki kitap okumaya kendini motive edebilesin. Benden sonraki neslin okuma, araştırma ve dahası okuduğunu anlayamama sorununun en büyük nedeni çok ufak yaşlardan itibaren bilgisayar/telefon/tablet gibi araçlarla her şeyi kolayca ve otomatik olarak yapmaya alışması.

Okuma alışkanlığını yavaş yavaş kazandırabilirsin kendine. Atıyorum, en fazla 3 dakika kitap okuyabiliyorsan, her gün 3 dakika kitap oku ve günün belirli saatlerinde de tekrarlayabilirsin bunu. Yavaştan alışkanlık hali kazandığında bu süre eminim ki artacaktır ve okumaya başlarken sessiz bir ortamı tercih edin, karşında dikkat dağıtıcı etkenler bulunmasın, bilgisayar, telefon, televizyon gibi.

Metro 2033 ile başlaman hata. Ben de metro 2033 ile başladım ve 2 ay sürdü bitirmem. Aldığım zevk sıfır. Ya kitap kötü, ya da biz alışık değiliz. Al bir "olasılıksız" bak keyfine.
Kitabın konusu nedir? İçerisinde çok fazla yabancı terim geçiyor mu? Bir ara Sherlock Holmes'ın kitabını almıştım büyük bir heyecanla lâkin içerisindeki yabancı isimler beni kitaptan çok soğuttu ve hiç bitirmedim.

Kitabın konusu nedir? İçerisinde çok fazla yabancı terim geçiyor mu? Bir ara Sherlock Holmes'ın kitabını almıştım büyük bir heyecanla lâkin içerisindeki yabancı isimler beni kitaptan çok soğuttu ve hiç bitirmedim.
Fazlasıyla yabancı terim geçiyor.
İlk okuyuşumda zorlandığım cümlelerden biri: Önceleri Prospekt Mİra ile Kievskaya arasında; Kurskaya, Tagenskaya ve Oktyabrskaya istasyonlarına bağlanan, Kuzey Kemeri denilen bir bölüm vardı.
Konusu: Nükleer savaş sonrası dünya radyasyon yüzünden yaşanılamaz hale geliyor. Hayatta kalan kişiler ise dünyanın en büyük nükleer sığınağı Moskova Metrosu'na sığınıyorlar. Ancak yer altındaki tehlike ise Karaderililer.

Fazlasıyla yabancı terim geçiyor.
İlk okuyuşumda zorlandığım cümlelerden biri: Önceleri Prospekt Mİra ile Kievskaya arasında; Kurskaya, Tagenskaya ve Oktyabrskaya istasyonlarına bağlanan, Kuzey Kemeri denilen bir bölüm vardı.
Kitaba çok hypelanmıştım ama attığın metinden sonra tüm hevesim kırıldı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı