Kitap Okuyamıyorum

pokemon210

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese;

Arkadaşlar ben kitap okumak istiyorum ama okuyamıyorum. Hayatımda hiçbir kitabı bitiremedim ama mesela bazen bir dizide, konuşmada, kısa videolarda kitap özetlerinden bahsedince çok çekici, etkileyici geliyor. Kendi kendime kitap alayım okuyayım diyorum bir kitap alıyorum, okumuyorum kitabı, ilk 2-3 sayfayı okuyup atıyorum. Ama okumak istiyorum. Sevdiğim takip ettiğim kişiler bazen kitap fotoları atıyor, ben görüp okunması istenen yeri okuduğumda vay be diyorum, güzelmiş diyorum ama sadece güzelmiş diyerek kalıyor. Bu her şeyde var. Ben Work and Travel ile Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum gelecek sene. İngilizce kitapları aldım, ilk 2, 3, 10 sayfa çözüyorum, çalışıyorum sonra kaldırıyorum ama Amerika'ya gitmeyi çok istiyorum. İngilizcemi de geliştirmem gerektiğini biliyorum ama çalışamıyorum. İsteğim de var. İsteğim kalmıyor da kaldırıyorum değil. Bana ne önerirsiniz? Bir anlık heves olarak geliyor ama istiyorum yapamıyorum, devamını getiremiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

İradeni artırmanın yollarını denemelisin aynı sorun hatta "hastalık" çoğu insanda var. Bende bir dönem irade konusunda çok sıkıntı çekmiştim; ilgi alanım dışına girmeyen hiçbir şeyle ilgilenmedim bir müddet ve bu durum kendi kendiliğinden düzeldi.

Bir kitap sana ilgi çekici gelmiyorsa okuyup bitiremezsin. İlgini çekip kitaplarla başlamanı tavsiye ederim. Başlangıç için çok ağır olacak ancak ben sana Lovecraft veya Po okumanı tavsiye ediyorum.

Merhaba.
Bu biraz da doğru kitap ile temas etmen ile ilgili. Tabi ki sadece sevdiğimiz türden kitapları değil, öğrenmek için başka kitapları da okumalıyız ama kitap okuma alışkanlığı kazanana kadar sevdiğin bir türden yola çıkmalısın. Örneğin fantastik kurgu seviyorsan Yüzüklerin Efendisi'ni okumalısın. Hem filmini de izleyip beğendiysen kitabı okurken film izlemiş gibi hissedeceksin, üstelik kendi zihin kurgunda.
İyi şanslar.

Herkese uygun bir kitap var, sen de kendine uygun kitabı bulmalısın. Zaten o kitabı bulup başladığın an eğer o kitap senin kitabınsa çok kısa sürede bitirirsin.

Zamanı iyi seçmelisin bence. Örnek verecek olursak günde 1 saatin yolda geçiyorsa (metro-otobüs) bu arada kitap okumak seni koşullayabilir. Hem boş vakit geçirmemiş olursun hem de canın sıkılmaz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı