Kitap Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

swezyyy

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba herkese, uzun zamandır kitap yazmak için fikir düşünüyorum ve buldum. Fakat hangi uygulama ile nasıl yazılacağını bilmiyorum. Mesela yazarken sürekli;"dedi" kelimesini kullanmamak gibi hataları bana yazmanız mümkün mü? Eğer kitabı yazarsam kitabın bir tarafında mutlaka isminizden bahsedeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese, uzun zamandır kitap yazmak için fikir düşünüyorum ve buldum. Fakat hangi uygulama ile nasıl yazılacağını bilmiyorum. Mesela yazarken sürekli;"dedi" kelimesini kullanmamak gibi hataları bana yazmanız mümkün mü? Eğer kitabı yazarsam kitabın bir tarafında mutlaka isminizden bahsedeceğim.
Kanka wattpad ile hikaye yazabilirsin kitap yazmak kolay değildir. İlk başlarda hataların olur önemli olan hataları fark edip düzeltmektir. Sürekli dedi, yaptı gibi sözleri kullanmaman için karakter bir şey söyleyeceği zaman iki nokta koyup tırnak içinde yazabilirsin, yaptığı bir davranışı anlatmak için de parantez açman iyi olur.

Kanka wattpad ile hikaye yazabilirsin kitap yazmak kolay değildir. İlk başlarda hataların olur önemli olan hataları fark edip düzeltmektir. Sürekli dedi, yaptı gibi sözleri kullanmaman için karakter bir şey söyleyeceği zaman iki nokta koyup tırnak içinde yazabilirsin, yaptığı bir davranışı anlatmak için de parantez açman iyi olur.

Kanka wattpad düşünmüyorum ya, nedense çekmiyor kendine. Eğer müsaitsen Discord gel.

Öncelikle çok fazla kitap okumalısın. Bunun için yazılmış kitaplar da mevcut bakabilirsin. Tekrara düşebilirsin, hata yapabilirsin ki yapacaksın da zaten. Önemli olan bunlardan ders çıkartıp yoluna devam etmen. Yok ben yapamıyorum, bu iş için uygun değilim diyeceğin çok fazla zaman olacak, yılma; devam et.
Ernest Hemingway'in bu konudaki kitaplarına bir göz atabilirsiniz. Bunun dışında kendinizi geliştirmek için betimlemesi ile öne çıkan kitaplar okumalısınız.
Yazmaya başlamadan önce şunları okumayı sakın göz ardı etmeyin:
1. Marcel Proust - Kayıp Zamanın İzinde Serisi
2. Stefan Zweig - Üç Büyük Usta ve diğer biyografileri.
3. Yaşar Kemal - İnce Memed.

1. olarak öncelikle heves edip yarıda bırakman çok olası. Gerçekten ciddi bir tutkun ise bu işe giriş derim. Yoksa yorar.
2. olarak wattpad deneyebilirsin, geri bildirim alma fırsatın var.
3. her gün yazman gerekir, konu bütünlüğünden kopmaman adına
4. anlatım bakış açını seçerek başlaman gerekir, karakterlerinin ve planının olması gerekir.
5. En önemli madde bu; yazdığından daha çok okuman gerekir...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı