Kitapçı Açmak İçin Neler Gerekli ?

Aksaray da yaşıyorum. Dükkanım yok. Kira o kadar fazla olmaz buralarda. Her şeyi satmayı düşünüyorum. 20000 TL kredi yeter mi sizce ?

Hocam masraf kalemlerini belirlemedikten sonra yetip yetmeyeceğinin hesabını yapamayız ki. :)

Dükkan kirası
Su-elektrik abonelik ücreti
Yapılacaksa, tadilat masrafı
Kitapların, ürünlerin konulacağı tezgah/kitaplık/raf maliyeti
Ürünü de getirtmek için para gerekiyor
Fotokopi makinesi, tarayıcı, yazıcı, baskı için ekstra araçlar

Bunları hesaplamak lazım hocam. Sizin sermayeniz ne kadar? Bölgedeki talep, durum nasıl?

Hocam masraf kalemlerini belirlemedikten sonra yetip yetmeyeceğinin hesabını yapamayız ki. :)

Dükkan kirası
Su-elektrik abonelik ücreti
Yapılacaksa, tadilat masrafı
Kitapların, ürünlerin konulacağı tezgah/kitaplık/raf maliyeti
Ürünü de getirtmek için para gerekiyor
Fotokopi makinesi, tarayıcı, yazıcı, baskı için ekstra araçlar

Bunları hesaplamak lazım hocam. Sizin sermayeniz ne kadar? Bölgedeki talep, durum nasıl?
30000 TL kadar çıkabilirim. Şehirde Kırtasiye var. Kitapçı hiç yok. Kırtasiyede satılan kitapların çeşidi çok az. Kapsamlı kitap, roman, test satan sadece NT var. Aksaray'ın en işlek yerine açmayı düşünüyorum. Kırtasiye değil kitap üzerine satış düşünüyorum.

Kira işi yabana atılacak bir konu değil. Netten baktım 5 bin falan diyor kiraya. Kitaplıklar dükkanın boyutuna göre 10 bine kadar çıkabilir. Onun haricinde fotokopi makinesi kasa gibi şeyler de bir o kadar tutar. 25 bine açarsın sadece. Bir de içindekiler var tabi.

Size bir tavsiye vermek istiyorum. Bu yöntemle buraya "kitap evi sahibinin" düşmesini beklemek biraz hayalcilik olur (= Malum teknoloji ve kitap birbirlerin zıt kavramlar günümüzde.

Önerim: Elinize bir kağıt ve bir kalem alın. Beğendiğiniz orta ölçekli bir kitap evine gidin ve yetkilisi görüşmeye çalışın. Muhtemelen pardonu bile çağıracaklardır. Oturun ve konuşun, kahve eşliğinde sohbet edin. Soracağınız soru şu: Ben küçük bir kitap evi açmak istiyorum, nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Saygılar.

Size bir tavsiye vermek istiyorum. Bu yöntemle buraya "kitap evi sahibinin" düşmesini beklemek biraz hayalcilik olur (= Malum teknoloji ve kitap birbirlerin zıt kavramlar günümüzde.

Önerim: Elinize bir kağıt ve bir kalem alın. Beğendiğiniz orta ölçekli bir kitap evine gidin ve yetkilisi görüşmeye çalışın. Muhtemelen pardonu bile çağıracaklardır. Oturun ve konuşun, kahve eşliğinde sohbet edin. Soracağınız soru şu: Ben küçük bir kitap evi açmak istiyorum, nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Saygılar.

Sizce kendisine rakip olacak bir adama neden bilgi versin? Bunu açıklar mısın?

Sizce kendisine rakip olacak bir adama neden bilgi versin? Bunu açıklar mısın?
Kendisine rakip olacak? Siz iş dünyasını böyle mi düşünürsünüz yada girişimcilik hakkında bir deneyim yaşadınız mı?

Bugünün çağında gittiğiniz her orta ve büyük ölçekli işletmeler genç girişimcilere yardım ederler. Zaten kokoreçcinin karşısına karşı kaldırımda kokoreçci açmıyor arkadaş bir işletme kurmak istiyor. Pek çok girişimci bağlı olan holdinglerden dahi randevu ile görüşme talep ediyor. İyi bir üniversitenin İİBF'de yer almadığınızı düşünüyorum. Aksi halde böyle bir düşünceyi, girişimcilikten çok uzak birinin fikri olarak alabilirim.

Kira işi yabana atılacak bir konu değil. Netten baktım 5 bin falan diyor kiraya. Kitaplıklar dükkanın boyutuna göre 10 bine kadar çıkabilir. Onun haricinde fotokopi makinesi kasa gibi şeyler de bir o kadar tutar. 25 bine açarsın sadece. Bir de içindekiler var tabi.
İstanbul Aksaray değil. Şehir olan Aksaray'ı kast ettim. :) 5 Bin TL Falan olmaz. :)

Kendisine rakip olacak? Siz iş dünyasını böyle mi düşünürsünüz yada girişimcilik hakkında bir deneyim yaşadınız mı?

Bugünün çağında gittiğiniz her orta ve büyük ölçekli işletmeler genç girişimcilere yardım ederler. Zaten kokoreçcinin karşısına karşı kaldırımda kokoreçci açmıyor arkadaş bir işletme kurmak istiyor. Pek çok girişimci bağlı olan holdinglerden dahi randevu ile görüşme talep ediyor. İyi bir üniversitenin İİBF'de yer almadığınızı düşünüyorum. Aksi halde böyle bir düşünceyi, girişimcilikten çok uzak birinin fikri olarak alabilirim.

Dediğiniz doğru ancak esnaf pek öyle demeyebilir. Dediğiniz doğru ama ona lafım yok. :)

@Barışçıl 10 sene önce bir kokoreççi vardı bizim muhitte. Pek sevilmezdi. Güzelde bir semtte oturuyorduk. Kokoreççi açmak istiyorum bu caddede dedim. Adam şöyle dedi: "Benden izin alacaksın arkadaş" dedi.

30 yıldır Kuğulu Park'ın orada bir kokoreççimiz vardı. Kadir Usta, Allah uzun ömür versin. Aynısını söyledim. Şöyle dedi: "Elimizden geleni yaparız evladım ya, çalışın yeter ki işiniz, gücünüz olsun" dedi.

(=

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı