YouTube Kitlesi neden kalitesizleşti?

M3rt0o

Hectopat
Daha fazla  
Sadece YouTube için değil, internette bile 2000'lerin sonunda çoğunlukla kaliteli insanlar vardı. Amaç sadece ünlü olmakta değil, gerçekten yaptığı işin hakkını veriyorlardı. O zaman izlemek keyif veriyordu. Fakat internet yaygınlaştıkça, her türden insan geldikçe bu kalite düşmeye başladı. Sırf daha çok izlenmek için içerikler bilgi kirliliğiyle dolmaya başladı, göz boyayarak bunu insanların önüne sunuyorlar. Beğendiğim kanallar olsa da eski samimiyetten eser kalmadı.

Yapay zeka ile icerik uretmek artık cok kolay, 1-2 ayda bile binlerce aboneye sahip olabilirsin. İnsanlar artık ozgun icerikten cok artık nasıl ifade etmeliyim bilmiyorum beyinini yıkayacak icerikler istiyorlar ve insanlar da bunu yapıyor bu yüzden videolar berbat halde.

Bende 2017'yi özlüyorum... Her şeyin Prime'ı o zamandı. YouTube'a yaşı küçük çocuklar girince bizim sevdiğimiz kanallar az izlenip daha çok çocuk YouTuber'ları izlenmeye başladı. Böylece bizim tanıdığımız eski YouTuber'lar da çocuklaştı. Keşke olmasaydı diyorum YouTube'a girince... Bana göre tüm kabahat ailelerde. 5 yaşındaki çocuğun eline verirsen telefon olacağı bu.

Saçma ve emek göstermeden yapılan videolar yoğunlaştı. Emek verip sağlam içerik üretsen bile algoritma seni öne çıkarmıyor. Ayrıca clickbait yapan kişilerde çok fazlalaştı yani kolayca kanal büyütmek artık kolay.

Bende 2017'yi özlüyorum... Her şeyin Prime'ı o zamandı. YouTube'a yaşı küçük çocuklar girince bizim sevdiğimiz kanallar az izlenip daha çok çocuk YouTuber'ları izlenmeye başladı. Böylece bizim tanıdığımız eski YouTuber'lar da çocuklaştı. Keşke olmasaydı diyorum YouTube'a girince... Bana göre tüm kabahat ailelerde. 5 yaşındaki çocuğun eline verirsen telefon olacağı bu.

11-12 yıl önce 2012 zamanları çoğumuzun yaşı küçücük ortam bambaşka :) o zamanlar clickbait diye bir şey yok tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şeyi diziler için de diyebilirim. Bunun sebebi hayat akışımızın değişmesi artık o kadar fazla içerik tüketiyoruz ki hangimiz 5 Reels önce izlediği Shorts videoyu hatırlıyor. Uzun içerikler bir hayli bunaltıcı hissettiklerinden az emek çok etkileşim mantığında işlemeye başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece YouTube için değil, internette bile 2000'lerin sonunda çoğunlukla kaliteli insanlar vardı. Amaç sadece ünlü olmakta değil, gerçekten yaptığı işin hakkını veriyorlardı. O zaman izlemek keyif veriyordu. Fakat internet yaygınlaştıkça, her türden insan geldikçe bu kalite düşmeye başladı. Sırf daha çok izlenmek için içerikler bilgi kirliliğiyle dolmaya başladı, göz boyayarak bunu insanların önüne sunuyorlar. Beğendiğim kanallar olsa da eski samimiyetten eser kalmadı.

Bence tüm sosyal medyayı Reels Shorts ve TikTok bozdu.

Arz talep meselesi. O tarz içerikler izlendiği için çekiyorlar. İzlenmese çekmezler. Niye çeksinler?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı