Kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
>Müslüman.
>Abdestine, namazında birisi.
>Bir işin helal olup olmadığını soruyor.
>Müslüman başka bir kardeşinden fikir istiyor.
>Sevdiği kızla sevgili oluyor.

Nikah düşen (nikahlanabileceğin) bir kişiyle nikahın yoksa; İslam'da izin verilmiş durumlar haricinde onunla arkadaş gibi konuşamayacağını veya sohbet edemeyeceğini, birlikte yalnız kalamayacağını, ateist olduğunu söylediğine göre tesettürü olmayan o kıza bakamayacağını (hele ki de şehvetle), el ele tutuşamayacağını birisinin sana söylemesi gerekiyor mu?
 
Arkadaşın ailesine çomar demesi senin hoşuna gider benim zoruma. İdrak edeceğini düşünsem uzun uzun yazardım.
Bu çomar yakıştırmasını sana çok yapıyorlar herhalde, baya içine oturmuş. Durup dururken saldırıya geçmeler falan... Arkadaşın ailesine ne dediği şahsen umrumda değil, olsa ona cevap verirdim, sana değil.
Özgürlükçü çağdaşlık adı arkasına saklanıp türlü saygısızlık seviyesizlik ve namussuzluk yapanları çok iyi biliyorum merak etme.
Hayır hiçbir şey bilmiyorsun. Namus, saygı, seviye hepsi öznel şeyler. Sen kendi dinine göre bunların sınırlarını çiziyorsun. Ben aşırı özgürlükçüleri kastettim, 5 yaşında çocuklara kendilerini LGBT olarak tanımlama izni veren tipleri. İdrak edeceğini düşünsem uzun uzun tanımlarım bu insanları
 
Aileni geçiyorum.
Eğer müslümansan başka dinden biri ile "dini açıdan" evlenemezsin zaten.

Dini nikah denen şey olamayacağı için cinsel ilişkiniz "zina", çocukların gayrimeşru sayılır.
 
Olabilir niye bu kadar şaşırdın konuşmak istemiyorsan ayrılın.
 
Ben genelde bunu desteklemem yani biriyle sevgili veya arkadaş olurken inanca bakmayı. Bence hata yapıyorsun onu gerçekten seviyorsan inancına vs. bakmazsın. Hem müslüman değilse ne olacak ki? Onu anlamadım yani.
 

Senin karın ağrın başkaymış belliki. İşin ilginç tarafı ben de ateistim Anlayacağın benim bir dinim yok.
Sadece inançlı insanlara son derece saygı duyuyorum. Bununlada yetinmiyorum. Yanlış yönlendirebileceğim gerekçesiyle bunu her yerde dillendirmiyorum.

Genelde ağzında özgürlük çağdaş gibi kelimelerden oluşan biri cümle kuruyorsa mutlaka anlamsız bir din düşmanlı besliyordur içinde. İstisnalar hariç. Sende bunlardan birisin.

Bir insanın ailesine çomar demesini eleştiriyorum ve gülücük atıyorsun. Ya aşırı boş trol birisin ya da aklı avel bir çocuksun. Üstelik çomarın anlamını bilip sıralayan birisin. Senin için kutsal sayılan ne var söyler misin? Belliki aileye karşı bir saygın yok. Müslüman'lara karşı bir saygın yok.
Ama çağdaş ileri görüşlüsün öyle mi? Komik olma.
 
Ben genelde bunu desteklemem yani biriyle sevgili veya arkadaş olurken inanca bakmayı. Bence hata yapıyorsun onu gerçekten seviyorsan inancına vs. bakmazsın. Hem müslüman değilse ne olacak ki? Onu anlamadım yani.
Ne mi olacak? İnancına göre yaptığı şey sakıncalı ve ona bunu göz ardı etmesini mi söylüyorsun
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…