Kız arkadaşımın ateist olduğunu öğrendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah sizinle din hususunda savaşmayan - size savaş açmayan- ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve adil davranmanızı yasaklamaz. (Mümtehine suresi, 8)

Gayri Müslümlerle; nazik, temiz, toleranslı, anlayışlı davranmanız dinimizin genel prensiplerine uygun olur. Neticede herkesin dini kendinedir. Ancak; iş, komşuluk veya vatandaşlık ilişkilerinde dinimizin müsaade etmediği hususlara dikkat edeceğiz. Onların kutsal saydıkları semboller hususlarda bizim onlara anlayışla bakmakla beraber kendi kutsallarımıza uygun hareket etmemiz şarttır. Mesela; Bir Müslüman Hristiyanlarla komşuluğu veya ilişkisi var diye; elbette boynuna haç takması kabul edilemez. Bu durumda kendi dininden vazgeçmiş sayılır.

-Nihat Hatipoğlu

Yani kısaca İslam'a karşı yanlış bir şey yapmıyorsa ona iyilik yapabilirsin ve dışlayamazsın. Ayrıca ona da Müslüman insanlar gibi nazik davranmalısın, fakat o Müslüman değil diye sen gidip onun dinindeki bir şeyi yaparsan (Mesela o Hristiyan'dır ve sen de o Hristiyan diye haç takman vb.) İslam'dan vazgeçmiş sayılırsın. Ama şahsi fikrimi söyler isem ben de ciddi ilişkici bir insanım ve Müslüman olmayan biri ile evlenmek istemem. (Ukraynalı veya Rus olursa evlenirim ama orası başka )

Ne cımbızlaması yahu saçmalama rica ediyorum. Bana burada çocuk gibi mesaj sayısını belirtiyorsun verdiğim cevabı görünce alınganlık yapıyorsun. Ben yazacaklarımı senin mesaj sayısına ve yılına bakarakmı yapacağım? Sana diyorum ki eğer çok mesajın olduğu için öğretici konumunda ve yazdıklarının dikkate alındığını düşünüyorsan her kelimeni bir saat düşüneceksin. Karakterli olmak bunu gerektirir.

Kendi inancın doğrultusunda birkaç süslü kelimelerlerle yönelim çağındaki çocuklara kötü örnek oluyorsun.

Ek olarak ben de bir yılı aşkın süredir forumdayım aktif bir şekilde. İstatistik olarak 170 mesajım var 10 mesajını şimdi attım. Diyeceğim şu: Senin gibi her konuya saçma bir cevabım olsaydı bu rakam çok farklı olurdu.

Bak kardeşim, sen bana demişsin ki "12 yaşında çocuklar seni birkaç beğeniyle ister ateist yapar ister müslüman" tamam mı? Şimdi bu mesajını aklında tutup tekrar oku yazdığımı. Jeton düşer umarım. Anlama kabiliyetin de egon kadar yüksekse düşer muhtemelen.

Neyse açıklayayım hadi, az önce düşmediyse şimdi de düşmez... Ben 16K mesaj yazmışım, 5 yıldır burdayım derken senin bu yönlendirme mevzunu kastettim. Yani diyorum ki 16 bin mesaj yazmışım, yıllardır buradayım, o zaman şu anda benimle değil beni yönlendirmiş 12 yaşında çocuklarla tartışıyorsun diyorum. Yönlendirecek olsalar şu ana kadar yönlendirmişler, beni manipüle etmiş olurlardı diyorum. Anladın mı? Ortada hava atma mevzusu yok. Git kitap oku Allah'ını(!) seversen.

Müslüman birisi olarak söyleyeyim, dinsiz olması önemli değil; insan olsun, yeter. Aile konusunda, ben olsaydım ailemi kandırırdım.

Dini Müslüman olan biri olarak diyeceğim tek şey din de zorlama yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…