Kız kardeşimin sigara içtiğini öğrendim

ASSASSIN0147

Kilopat
Makaleler
1
Kız kardeşimin sigara içtiğini öğrendim. 15 yaşında özel okulda okuyor, lise 2. sınıf. Ne yapacağım bilmiyorum, abim ablam yok, daha önce demişti ki benim herhangi bir sırrımı söylersen kötü olur dedi. Dolaylı yoldan benimde sırlarımı herkese yayabilir, daha kötü şeyler olabilir. Annemiz ve babamız yıllar önce boşandı, annem arada içiyordu, nasıl öğrendim derseniz odasında gördüm, bazen kokular geliyordu, anlayamıyordum. Şimdi ne yapmalıyım? Babama söylemeli miyim? Kendi aramızda mı halledelim? Şok oldum resmen hala şoku atlatamadım. Önerileriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İçmesini onaylamasam da bir şey yapmamanı öneririm. Birincisi, bu senin hayatın değil. Senin tek yapabileceğin uyarmak. İkincisi, ailenle paylaşman durumunda bu işin ucu sana da değecek.
Ayrıca günümüzün ergen kızları gibi, isyankar, "sisteminiz batsın" ve rap dinliyorum tipindeki kızlardansa kesinlikle uğraşma.

Bu işin sonunun gelip gelmemesinin çokta bir önemi yok bana kalırsa babasının öğrenmesi gerek.
İlla yakalanacak babasına. Eğer babası anlayışlı biriyse babasına söylemesi gerek. Babasınında kendisi yakalamış gibi yakalaması gerek. Başka türlü çözülmez gibi gözüküyor.

Bu işin sonunun gelip gelmemesinin çokta bir önemi yok bana kalırsa babasının öğrenmesi gerek.
Tamamda kardeşim babası öğrenirse kızar,döver,içmesini yasaklar fln böyle bi durumda sigara içmek daha cazip gelir babasından gizli sigara içiyor diye ego fln yapar . Yasak şeyleri yapmak daha cazip geliyor ztn insana.

Allah yardım etsin kardeşim. Gerçekten üzüldüm. Çok genç bir yaş. Benim lisedeki bir arkadaşım şunu derdi: "Ortaokulda sigara içen arkadaşlarımla arada konuşuyoruz. Daha ağızlarından kelime çıkamıyor. Çok kötü bir şey." demişti. Etkilemişti beni. Gerçekten maddi ve manevi bir zarardır sigara. Yanlış yönlendirme yapabileceğimden dolayı da , yönlendirme yapmıyorum.

Son düzenleme:
Babam sinirli biri öğrenirse felaket olabilir ama hiç dövdüğünü görmedim ve hatırlamamda

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…