İlkokul 5. sınıfta arkadaşım aracılığıyla bir kıza teklif etmiştim. Daha sonra kız yanıma geldi ve beni düşünmediğini, başka birini sevdiğini söyledi. Ancak işin garibi, sevdiği kişinin hali hazırda çıktığı biri vardı.
Yalnız asıl olay; bu konuşmanın olduğu aynı gün içinde öğrendik ki, bizi eleman sevgilisin başka biriyle aldatıyormuş. Hatta kız ağlıyordu falan.
Ben bunu aile büyüklerine anlattığımda gülüp 'Sizin okul Aşk-ı Memnu'ya dönmüş.'' demişlerdi.
Bir kız vardı, bayağı muhabbet falan ederdik. Hatta ona hediye falan almıştım. Hediye aldığımda ve bazı anlarda açılacak uygun zaman vardı.
Yalnız eğitim kariyeri daha önemli olduğu için yapamadım.
Öyle ya da böyle, 2 gün önce gidip bir arkadaşına, kız hakkında sorular sordum ve erkek arkadaşı olduğunu öğrendim. Yani dolaylı yoldan reddedildim.
Yalnız sorduğum arkadaşı, sebebini anlamadığım bir şekilde sinirliydi. Beni dövecekti neredeyse.
Yalnız öğrendiklerimi şöyle paylaşayım;
- Önce kızlarla arkadaş oluyoruz. Direkt olarak açılmıyoruz. Çok işe yarıyor ciddiyim.
- Açılmadan önce sevgilisi var mı, diye öğreniyoruz. Böylece her türlü daha az canımız sıkılıyor.
- Uygun fırsatta değerlendiriyoruz. Yoksa elden kaçıyor.
Not: İki yorumu neden bir yorum olarak bağladı?