Bak dostum ben problemi şurada anlattım.Evet ahlak ve erdem kavramları olmadan ''utanma'' denen şeyi nasıl açıklayabiliriz? Elbette herkes fikrini yazıyor. Siz yazınca tamam biz yazınca mı yanlış oluyor? Tekrar altını çizerek söyleyeyim: ''utanma denen kavramın'' Dİn ya da Tanrı ile ilgisi yoktur. Bunu daha açık nasıl belirtebilirim sana? İslam dininden de bahsettiğim yok ayrıca dikkat ettiysen ben ''Din'' kavramı diyorum. Sizin mantığınıza göre bütün ateistler ahlaksız ve utanmaz oluyor. İşte bunu anlatmaya uğraşıyorum ama o kadar konuyu saptırıyorsunuz ki o garipliklere cevap yazmaktan konunun teması kayboluyor. Bu uzatmak değil ayrıca, benim yapmaya çalıştığım da karalama değil. Tam tersine sizin karalamaya çalıştığınız kavramları koruma isteği.
Ben okudum ve özür dilemeni gerektirecek bir şey göremedim.Herkes fikrini yazabilir. Ama birileri bu fikri bastırıp sadece kendi fikirleri doğruymuş davranınca ister istemez ortada sanki bir kavga varmış gibi algılanabiliyor.
Çöp poşeti de denmez tabii. O kadar da değil.Tövbe estağfurullah yav.
Sen önce o çeneni hakaret etmeden hareket ettirmeyi öğren. Irkçılık ile benim yazımın ne alakası var? yahu sen nasıl bir çıkmaz sokak'sın ben böyle bir vaka görmedim.Kendinden farklı fikirlere tahammül edemiyorsan çeneni kapatıp susarsın biz de adam yerine koyarız seni. Her şey bitti bir de profil fotosuna mı taktın?Harbiden ruhunda sıkıntı olan birisi gibisin. Eğer yazdıklarımda mantık yoksa okuma ne yapayım? Ben burada bir çok insanla farklı fikirdeyim ama hiç kimseyle böyle saçma diyaloglara girmiyorum. Sanırım buna senin fikir düşmanlığın sebep oluyor. Belirtmek isterim ki ben buraya site kurucularının fikirlerinden dolayı gelmedim. Onlar istediği gibi düşünmekte özgürler. Ben onların videolarını izledikten uzun bir süre sonra buraya üye oldum. Çünkü sadece öğrenip gitmek yerine bildiklerimi; yaşadığım sorunları ve çözümlerini insanlarla paylaşmak için buraya geldim. senin gibi insanlarla münakaşa etmeye gelmedim yani. Ama her yerde senin gibi işi gücü boş boş konuşup ırkçılık ve savaş çığırtkanlığı yapanalar var maalesef. Farklı fikirlere saygın olsun önce. Sadece kendine saygı göstermekten başka bir şey yaptığın yok.
Tamam ben de en başta dedim ki ''çarpık''tan kasıt nedir? Bunun cevabını vermedin. Tamam onu geçtim. Bu defa da bu çarpık olarak betimlediğin bir toplumun içinde var olmuş birini örnek olarak gösterdin. Hadi ona da tamam diyelim. Kaç yorumda defalarca belirttim, bunun bunların hiçbiriyle ilgisi yok bu sadece sıradan doğal bir insan davranışı. Ama sanırım sen en başta gaza gelince hızını alamadın ondan böyle oldu sonuç. İslam inancını taşıyan insanlara da bir şey demedim. Söylediğim şey utanma duygusunun hiçbir Dinle ilgisi olmadığı. Ve buna rağmen bir çok mesajda bunu Dinle bağdaştıran insanlar oldu. Ona da tamam ama en azından burada fikirlerimizi yazmamızdan rahatsız olur gibi ''çemkirme'' kıvamında mesajlar yazılmamasını istiyoruz sadece. Hepsi bu.Bak dostum ben problemi şurada anlattım.
2 - Benim başta bahsettiğim şey arap toplumundaki kötü yaşantıları ve gelenekleri son peygamberle bağdaştırman. O toplumda yaşıyor diye o da öyledir diyemezsin. Kitleleri inandıran bir insan yüzyıllar sonrasında da seviliyorsa bu tür nitelendirmelerin ters gelir islam inancı taşıyan insanlara. Bilmem anlıyor musun ?
Onun dışında söylediklerin beni bağlamaz. Konuyu uzatma artık.
İğneyle laf çıkartmakta üstüne yok.Sen önce o çeneni hakaret etmeden hareket ettirmeyi öğren. Irkçılık ile benim yazımın ne alakası var? yahu sen nasıl bir çıkmaz sokak'sın ben böyle bir vaka görmedim.Gülmeye başladım yemin ederim böyle bir şey yok. Fikirler ile ne alakası var. Adam boş makinesi yemin ediyorum. Çıkış yapıyorum bu siteye bir daha girersem bunun gibi olayım. Bunu pohpohlamaya devam etsinler yakında sitede adam kalmayacak. Her yerde kaos çıkarıyor ben müdahil değilim sonradan geldim. Bay bay sosyalin akıllı kesimi.
Ama sonuç olarak bir kutsallık yükleniyor. Bu dini olabilir kültürel olabilir ve sen bu kutsallığı yükleyen insanların yanında kutsallık yüklenen şeye çöp poşeti dersen pek yakışı kalmaz gibi sence de öyle değil mi ?Yok olmuyor. Her halta kutsallık yüklemeyin artık. Kuran'da kara çarşaf giyin diye bir şey yok. Sadace mahrem yerlerinizi örtün, diyor. Çarşaf siyasi bir simgedir. Çöp poşetine benziyorsa benim suçum değil.
Çarpıktan kasıt günümüzdeki değer yargılarının o dönemde olmadığı ve yer yer günümüzde de o değer yargılarının bulunmadığı bir toplumu anlatmaktı amaç. Hümanizm'in zerresinin bulunmadığını anlatmaktı. Biraz anakronizm var günümüze göre değerlendiriyorum ama sonuçta insanların hayatları evrildi yani bazı konulara bakış açıları değişti. Utanma duygusunun hiçbir dinle alakalı olmadığına bende katılıyorum. Ben sadece en başta alıntıladığım şeyin hatalı olduğunu anlatmaya çalışıyorum bunu gaza gelmek olarak nitelendirmen mantıksız. Fikirlerini yazmandan rahatsız değilim sadece bana ters gelen bir şey belirttim. Hemfikirsek artık sonlandıralım.Tamam ben de en başta dedim ki ''çarpık'' tan kasıt nedir? Bunun cevabını vermedin. Tamam onu geçtim. Bu defa da bu çarpık olarak betimlediğin bir toplumun içinde var olmuş birini örnek olarak gösterdin. Hadi ona da tamam diyelim. Kaç yorumda defalarca belirttim, bunun bunların hiçbiriyle ilgisi yok bu sadece sıradan doğal bir insan davranışı. Ama sanırım sen en başta gaza gelince hızını alamadın ondan böyle oldu sonuç. İslam inancını taşıyan insanlara da bir şey demedim. Söylediğim şey utanma duygusunun hiçbir dinle ilgisi olmadığı. Ve buna rağmen bir çok mesajda bunu dinle bağdaştıran insanlar oldu. Ona da tamam ama en azından burada fikirlerimizi yazmamızdan rahatsız olur gibi ''çemkirme'' kıvamında mesajlar yazılmamasını istiyoruz sadece. Hepsi bu.
Sarılın barışınÇarpıktan kasıt günümüzdeki değer yargılarının o dönemde olmadığı ve yer yer günümüzde de o değer yargılarının bulunmadığı bir toplumu anlatmaktı amaç. Hümanizm'in zerresinin bulunmadığını anlatmaktı. Biraz anakronizm var günümüze göre değerlendiriyorum ama sonuçta insanların hayatları evrildi yani bazı konulara bakış açıları değişti. Utanma duygusunun hiçbir dinle alakalı olmadığına bende katılıyorum. Ben sadece en başta alıntıladığım şeyin hatalı olduğunu anlatmaya çalışıyorum bunu gaza gelmek olarak nitelendirmen mantıksız. Fikirlerini yazmandan rahatsız değilim sadece bana ters gelen bir şey belirttim. Hemfikirsek artık sonlandıralım.
Her dönemde bazı çarpıklıklar var zaten. Anakronizm açısından bakacak olursak da ben bunun kültürel yaşam, gelenek görenekler açısından pek de fark yaratacağını sanmıyorum. 1500 yıl önceki bir toplumda erkeklerin kadına bakış açısıyla şu anki bakış açısında çok da fark yok çünkü Din ya da başka bir şeyle açıklanacak bir şey değil. Bilgi eksikliği, yaşanmamışlıklar insanların bilgiden yoksun beyinlerini tutsak edebilir. Çarpık bir toplumda da sıradan bir insan da olsan o topluma şekil verme yetisini gösterebilmen mümkün. Hem de yalan söylesen bile! Gaza gelme konusu mizahi açıdan söylenmiş bir şey zaten mantık aramıyorum.Çarpıktan kasıt günümüzdeki değer yargılarının o dönemde olmadığı ve yer yer günümüzde de o değer yargılarının bulunmadığı bir toplumu anlatmaktı amaç. Hümanizm'in zerresinin bulunmadığını anlatmaktı. Biraz anakronizm var günümüze göre değerlendiriyorum ama sonuçta insanların hayatları evrildi yani bazı konulara bakış açıları değişti. Utanma duygusunun hiçbir dinle alakalı olmadığına bende katılıyorum. Ben sadece en başta alıntıladığım şeyin hatalı olduğunu anlatmaya çalışıyorum bunu gaza gelmek olarak nitelendirmen mantıksız. Fikirlerini yazmandan rahatsız değilim sadece bana ters gelen bir şey belirttim. Hemfikirsek artık sonlandıralım.
Sen önce o çeneni hakaret etmeden hareket ettirmeyi öğren. Irkçılık ile benim yazımın ne alakası var? yahu sen nasıl bir çıkmaz sokak'sın ben böyle bir vaka görmedim.Gülmeye başladım yemin ederim böyle bir şey yok. Fikirler ile ne alakası var. Adam boş makinesi yemin ediyorum. Çıkış yapıyorum bu siteye bir daha girersem bunun gibi olayım. Bunu pohpohlamaya devam etsinler yakında sitede adam kalmayacak. Her yerde kaos çıkarıyor ben müdahil değilim sonradan geldim. Akıllı arkadaşlar kendinize iyi bakın ve takmayın gece gece yormayın kendinizi çünkü boş.
Say.Bende uzaktan izliyorum bu forumu saçma sapan insanlar bastı adminler bunları görmüyor mu acaba? Adamlar hangi kafayla buraya gelip yorum atıyor bilmiyorum. Bilmediği halde yorum atıp, yanlış olduğu halde fikrini savunan mı dersin, çocukça hareketler, kelimeler mi dersin vs. daha sayayım mı?