KKTC'de ev sahibi ile yaşanan problemler

Makaleler
21
Selamlar. Olay KKTC'de geçiyor bu arada ama aşağı yukarı benzer olduğunu tahmin ediyorum kanunların.

Şimdi ben 2021'den beri aynı evde kiracıyım. Girerken yanlışım yoksa 1 kira bedeli depozito verdim. Eşyalı tutmuştuk evi ve bu dönem eve geldiğimde klima bozuktu, çalışmıyordu. Klimanın kartı yanmış yüksek ihtimalle elektrik kesintileri veya voltaj dengesizliklerinden dolayı. KKTC'de çok fazla elektrik kesintisi olur özellikle çok soğuk ve sıcak havalarda. Geçenlerde bu kart değiştirildi. KKTC'de her prizin ve klimanın Switch'i olur, elektriğini sigortayı kapatır gibi açıp kapatabiliyorsunuz. Şimdi olayın kopma noktalarını, benim takıldığım noktaları açıklayayım:
  1. Ben evden çıkarken yaz tatilinden önce bütün Switch'leri kapattım ama bu bozulan klimanın Switch'i kapatılmıyor, dolayısıyla o açık kaldı. Klima çalışmıyor ama elektrik alıyordu yani. Yazın çok fazla kesinti olacağını bildiğim için koruma maksatlı yapıyorum bunu. Direkt evin sigortasını indirmiyorum çünkü buzdolabı çalışıyor, içi dolu.
  2. Klima zaten belki benimle yaşıt, sapsarı. Benim hatamla bozulacak olsa bile zaten bozulmaya yüz tutmuş bir klima var.
Şimdi sorularım şunlar:
  • Bahsettiğim gibi switch kapatılamıyor, dolayısıyla burada ev sahibinin bana kusurlu teslim ettiği bir şey var ve hata bundan kaynaklandı, benim kullanımımdan değil. Masrafı yine de ben mi karşılamalıyım?
  • Benim hatamdan veya ev sahibinin hatasından olduğu fark etmeksizin, zaten bozulmaya yüz tutmuş çok eski bir klima var. Bozulması durumunda normalde kim karşılamalı?
  • Depozitoyu ne için veriyoruz, depozito böyle durumlarda kullanılır mı yoksa çıkarken aynen verdiğimiz gibi geri mi alırız eve bir masraf bırakmadığımız sürece? Ek olarak ev sahibimiz biraz açıkgöz kimseye depozitosunu geri vermiyormuş. Ev boyatma masrafı falan deyip. Ev boyatmak zorunlu bir şey mi, ne kadar süre kalınca veya ne durumlarda boyatılması gerekir? Teşekkürler.

Benim bildiğim bu tür durumları resmi olarak yani yazıyla ev sahibine iletmeniz gerekiyor. Bir switch tamiri zor olmasa gerek. Klimanız halen çalışıyorken switch'de problem olduğunu tebliğ edin ev sahibine. Tam prosedürü bilmiyorum. Gerisi onun sorumluluğunda. Eğer sigorta vs gelince switch nedeniyle olduğun söylerse sizin ev sahibine ihale kalmış olur :D

Ben çoktan parasını verip yaptırdım. Ev sahibi tanıdığım en cins adam. Daha önce çok tartıştık başka konularda. Nuh der peygamber demez. Huyunu bildiğimden hiç tartışmaya girmedim direkt ben üstlendim ödemeyi. Sadece merak ettiğim için açtım konuyu.

Benim bildiğim bu tür durumları resmi olarak yani yazıyla ev sahibine iletmeniz gerekiyor. Bir switch tamiri zor olmasa gerek. Klimanız halen çalışıyorken switch'de problem olduğunu tebliğ edin ev sahibine. Tam prosedürü bilmiyorum. Gerisi onun sorumluluğunda. Eğer sigorta vs gelince switch nedeniyle olduğun söylerse sizin ev sahibine ihale kalmış olur :D
Onu yapmadık işte. Benim hatam da orda. Eve girdiğimizden beri kapanmıyor o switch. Klima tamircisi yüskek ihtimalle elektrik kesintilerinden veya akım dalgalanmalarından olabileceğini söyledi ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı