Klasik ve akustik gitar farkı nedir?

• Konuyu başlatan Muas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 321

Muas

Picopat
Daha önceden hiçbir enstrüman deneyimim yok. Sorum açık ve sade bir biçimde başlıkta yazmakta. İnternette ufak bir araştırma yaptım fakat pek de sağlıklı sonuçlara ulaşamadım. Spesifik olarak ikisinin arasındaki farkları söyleyebilecek var mıdır acaba?
Hep remembrance veya Last of Us tarzı müzikler çalmayı düşünüyorum.

Ha bu arada bir sorum daha var. Boyum 195. acaba 4/4 ölçeklik gitarlar tam oturacak mıdır? En büyük boyut bildiğiniz üzere bu çünkü.

Daha önceden hiçbir enstrüman deneyimim yok. Sorum açık ve sade bir biçimde başlıkta yazmakta. İnternette ufak bir araştırma yaptım fakat pek de sağlıklı sonuçlara ulaşamadım. Spesifik olarak ikisinin arasındaki farkları söyleyebilecek var mıdır acaba?
Hep remembrance veya Last of Us tarzı müzikler çalmayı düşünüyorum.

Ha bu arada bir sorum daha var. Boyum 195. acaba 4/4 ölçeklik gitarlar tam oturacak mıdır? En büyük boyut bildiğiniz üzere bu çünkü.
En büyük fark ses farkı. Hoşunuza gideni alın derim. Akustik eli biraz acıtabilir çünkü telleri metal. Akustik sesi daha fazla verir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Akustik gitar ve Ernie Ball tel meşhur. Akustik gitar çok ses verir pena kullanılır. Klasik gitar çalma stili parmakla ucu ile teller çekilir.

Yukardaki videoda paylaştığınız kişinin akordu bozuk, farkında değil, ayrıca gitar tutuşları da hatalı. Klasik gitar sol bacak üstünde çalınır.
İki tip gitar arasındaki Fark ses değildir. Boyutları, ölçüleri, malzemeleri, çalım sitilleri ve teknikleri tümü ile farklıdır.

Flemenco gibi tarzları akustik gitar ile çalamazsınız; çünkü çelik tellerde parmaklarınız parçalanır.
Parmak ile çalacaksanız Klasik gitar, pena ile çalacaksanız Akustik. Ancak en başında çalacağınız tarza göre seçim yapmanız gerekir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı