Klavye çalışmıyor

emre_yiğit

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni sistem topladım sistemi 2.günün sonunda montajladım monitöre HDMI bağladım monitör böyle bir hata verdi (hata denebilirse bilmiyorum artık ne olduğunu)
Burada y tuşuna n tuşuna falan basın diyor ama klavyem çalışmıyor hiçbir şekilde mouse kulaklık falan işıkları yanıyor ama klavyeyi bağladığında ışık yanmıyor bu yüzden monitör bu ekran da kaldı acaba klavye bozuk mu? İlk defa çıkardım ama alalı 6 ayı geçti diğer parçaları topliyim vs. çözümü bilen yazarsa çok sevinirim 2 gündür aklım kaldı.

IMG20240220214040.jpg

cmos reset yapın, bilgisayarı fişten çekin ve bios pilini çıkartıp ve 5-10 dakika bekleyin. Yada anakart üzerindeki clr_cmos yazan jumperi bulup bir tornavida yardımı ile kısa devre yaptırın pc kapalıyken. İşe yarayabilir.

cmos reset yapın, bilgisayarı fişten çekin ve bios pilini çıkartıp ve 5-10 dakika bekleyin. Yada anakart üzerindeki clr_cmos yazan jumperi bulup bir tornavida yardımı ile kısa devre yaptırın pc kapalıyken. İşe yarayabilir.
Cmos reset nedir
Bios pili nedir hiç anlamıyorum hocam açıklayıyı bir video varmı dediğiniz şey ile alakalı

Hocam bios pilini çıkardım taktım geri 3-5 dk kadar sonra ancak ekran yine aynıydı klavye sorunlu teknik servisten yenisi ile değiştireceğim

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı