Klavye düzeni sürekli EN-US olarak değişiyor

Yilmaz04

Hectopat
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
1.010
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Maltepe, İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, Windows 10'u İngilizce dili ile kullanıyorum. Windows 10'u yüklerken İnglizce ISO dosyası seçtim bu nedenle klavye düzeni de saat formatı da Amerika'da kullanılan düzene dönüştü. Sonradan Türkçe klavye düzeni ekledim, bunu ekleyince otomatik olarak Türkçe görüntüleme dili, saat formatı vs. hepsini birden indirdi. Daha sonra da İngilizce klavye düzenini ve saat formatını sildim ve bir tek Türkçe klavye düzeni kaldı. Fakat bilgisayarı kullanırken klavye birden EN-US'e dönüşüyor ve görev çubuğunda klavye düzeni seçme menüsü çıkıyor. EN-US klavye düzenini siliyorum yine çıkıyor. Bu aralar da saat formatı AM/PM olarak kaldı değiştiremiyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mı? Hem saat formatını hem de klavye düzenini Türkçe yapıp Windows'un dilini İngilizce olarak bırakmanın bir yolu var mı?

Windows 10 Insider Preview 21354.1 kullanıyorum (21H1)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla bilgim yok ama bildiğim kadarıyla Klavye'de bazı tuşlara basarak klavye dili değişebiliyor yanlışlıkla basıyor olabilirsin.
 
Çok fazla bilgim yok ama bildiğim kadarıyla Klavye'de bazı tuşlara basarak klavye dili değişebiliyor yanlışlıkla basıyor olabilirsin.
Windows Tuşu+Space tuşları ile değişiyor ama o tuşlara basınca değil de yazarken hiç basmasam bile birden EN-US oluyor bazen de sanal makineye focus verdiğim zaman değişiyor klavye düzeni. Bazen de türkçe karakter yerine saçma sapan harfler yazmaya başlıyor Türkçe Q klavye düzeninde kalmasına rağmen.
 
Windows Tuşu+Space tuşları ile değişiyor ama o tuşlara basınca değil de yazarken hiç basmasam bile birden EN-US oluyor bazen de sanal makineye focus verdiğim zaman değişiyor klavye düzeni. Bazen de Türkçe karakter yerine saçma sapan harfler yazmaya başlıyor Türkçe Q klavye düzeninde kalmasına rağmen.

Windows ayarlarından dil ayarlarına gelin orada US var ise kaldırın.
 
Kanka ben direkt klavye değiştirme kısayol tuşlarını kaldırdım, değişmiyor. Nasıl yaptığımı yarın uyanınca yazayım çözmediysen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı