Klavye önerisi Gamepower Ogre vs Redragon K617 Fizz

Tuşların büyüklüğü normal klavyeler ile aynı. Ben alıştım artık FN ile F tuşlarını ve fonksiyon tuşlarını kullanmaya. Çok düşündüm acaba eksikligini hisseder miyim, zorluk çeker miyim diye. Ama şu an iyi ki almışım diyorum. %60 klavye adamdır.

Bırak yazma hızının düşmesini aksine yazma hızım arttı ve yazarken daha çok zevk alıyorum.

İçimdeki şüpheyi büyük ölçüde yok ettiniz diyebilirim, peki beyaz rengi mi siyah rengini mi almalıyım? Beyaz renk çok hoş duruyor ama çok kirlenir diye düşünüyorum.

Ben siyahını aldım. Elin terliyorsa çok belli ediyor. Ben 950TL ye aldığımda beyaz rengi 1300 falandı. Bütçem yetseydi kesinlikle beyaz ya da pembe alırdım. Islak mendille bir kere silince geçiyor gerçi.

Ben siyahını aldım. Elin terliyorsa çok belli ediyor. Ben 950TL'ye aldığımda beyaz rengi 1300 falandı. Bütçem yetseydi kesinlikle beyaz ya da pembe alırdım. Islak mendille bir kere silince geçiyor gerçi.

İncehesap'ta beyazı da aynı fiyataymış şu an. Onu alacağım o zaman çok teşekkür ederim.

Ben siyahını aldım. Elin terliyorsa çok belli ediyor. Ben 950TL ye aldığımda beyaz rengi 1300 falandı. Bütçem yetseydi kesinlikle beyaz ya da pembe alırdım. Islak mendille bir kere silince geçiyor gerçi.
350 TL daha bulamadım alırken ama 1 ay sonra 30 dolara Gateron switch aldım 😀. Bendeki de böyle bir eşşeklik.

Hocam Fizz kullancısıyım tecrübelerimi hemen aktarayım. Klavyeyi hangi şartlarda vs öneririm bunlara falan değinmek istiyorum. Öncelikle klavyenin %60 oluşunu kesinlikle göz önüne almanı öneririm. 10 yıllık bilgisayar kullanımımda bir kere bile ufak klavye kullanmamama rağmen kullanımını rahat buldum FPS oyunlarında mouse için ekstra yer kazandırması da büyük bir artı bence. Onun dışında hani normal bir klavye bir ekstrası yok. RGB harika gerçekten bunu gözle görmen lazım. Tek sinir olduğum kısım FN tuşu ile birlikte basınca kullanabileceğim bir PRNTSC tuşunun olmaması, varsa bile ben görmedim. Onun dışında hiçbir sorun yaşamadım hatta yazım kalitem arttı diyebilirim. Önceki klavyem Gamepower saber, Fizze geçince saber üzerinde 105 WPM(dakika başına kelime) ile yazarken Fizz üzerinde 115 120 yazabiliyorum. Lakin önceden hangi switch vs kullanıyorsunuz bilemem, ben azılı bir blue switch kullanıcısıydım ve Fizz'i alınca anladım ki linear switchler bana göre değil. Zaten Fizz'i alma amacım modlama merakımdan dolayıydı. Yeni bir klavyeye ihtiyacım yoktu sonrasında kırmızı linear switchler hoşuma gitmedi ama klavye hoşuma gittiği için ve içimde de hep bir modlama isteği olduğu için amazon üzerinden Akko CS jelly purple tactile switchleri beraberinde lubing tool vs ile satın aldım. Geldiklerinde bir güzel yağladım bir kaç mod daha yaptım stabilizatörleri düzelttim ve sonuç olarak yeni switchler ile klavye tam istediğim gibi, tactile tuşa bastığımda ben buradayım abi diyor, üstüne zaten stock halinde bile sesleri çok güzelken yaptığım değişikler ile basım hissiyatı ve sesleri harika. Kısacası klavyeyi öneririm fakat tam bir klavye daha uygun derseniz gamepower kullanabilirsiniz benim saber 3 yıllık daha bir sorun çıkarmadı. MP3 dosyası yüklenebiliyor olsaydı kendi ses testimi atacaktım ama yüklenmiyormuş :).

Son düzenleme:
Hocam Fizz kullancısıyım tecrübelerimi hemen aktarayım. Klavyeyi hangi şartlarda vs öneririm bunlara falan değinmek istiyorum. Öncelikle klavyenin %60 oluşunu kesinlikle göz önüne almanı öneririm. 10 yıllık bilgisayar kullanımımda bir kere bile ufak klavye kullanmamama rağmen kullanımını rahat buldum FPS oyunlarında mouse için ekstra yer kazandırması da büyük bir artı bence. Onun dışında hani normal bir klavye bir ekstrası yok. RGB harika gerçekten bunu gözle görmen lazım. Tek sinir olduğum kısım FN tuşu ile birlikte basınca kullanabileceğim bir PRNTSC tuşunun olmaması, varsa bile ben görmedim. Onun dışında hiçbir sorun yaşamadım hatta yazım kalitem arttı diyebilirim. Önceki klavyem Gamepower saber, Fizze geçince saber üzerinde 105 WPM(dakika başına kelime) ile yazarken Fizz üzerinde 115 120 yazabiliyorum. Lakin önceden hangi switch vs kullanıyorsunuz bilemem, ben azılı bir blue switch kullanıcısıydım ve Fizz'i alınca anladım ki linear switchler bana göre değil. Zaten Fizz'i alma amacım modlama merakımdan dolayıydı. Yeni bir klavyeye ihtiyacım yoktu sonrasında kırmızı linear switchler hoşuma gitmedi ama klavye hoşuma gittiği için ve içimde de hep bir modlama isteği olduğu için amazon üzerinden Akko CS jelly purple tactile switchleri beraberinde lubing tool vs ile satın aldım. Geldiklerinde bir güzel yağladım bir kaç mod daha yaptım stabilizatörleri düzelttim ve sonuç olarak yeni switchler ile klavye tam istediğim gibi tactile tuşa bastığımda ben buradayım abi diyor üstüne zaten stock halinde bile sesleri çok güzelken yaptığım değişikler ile basım hissiyatı ve sesleri harika. Kısacası klavyeyi öneririm fakat tam bir klavye daha uygun derseniz gamepower kullanabilirsiniz benim saber 3 yıllık daha bir sorun çıkarmadı. MP3 dosyası yüklenebiliyor olsaydı kendi ses testimi atacaktım ama yüklenmiyormuş :).
Youtube'a liste dışı olarak yükleyip linki atabilir misiniz? Çok merak ettim switchlerin sesini. Bir de Akko switchler 5 pin diye biliyorum. Benim aldığım Gateron switchler de 5 pindi 2 ayağını kestim, telleri incelttim (tırnak makasıyla) ve küçük bir bıçak yardımıyla arkalarına PCB deki ledin sığması için boşluk açtım. Siz nasıl hallettiniz?

Modlama işini ben alkantara kumaş ve boya bandı kullanarak yaptım. Siz nasıl yaptınız? Eğer memnun kaldıysanız lube setinin ve switchlerin linkini de atabilir misiniz?

Hocam Fizz kullancısıyım tecrübelerimi hemen aktarayım. Klavyeyi hangi şartlarda vs öneririm bunlara falan değinmek istiyorum. Öncelikle klavyenin %60 oluşunu kesinlikle göz önüne almanı öneririm. 10 yıllık bilgisayar kullanımımda bir kere bile ufak klavye kullanmamama rağmen kullanımını rahat buldum FPS oyunlarında mouse için ekstra yer kazandırması da büyük bir artı bence. Onun dışında hani normal bir klavye bir ekstrası yok. RGB harika gerçekten bunu gözle görmen lazım. Tek sinir olduğum kısım FN tuşu ile birlikte basınca kullanabileceğim bir PRNTSC tuşunun olmaması, varsa bile ben görmedim. Onun dışında hiçbir sorun yaşamadım hatta yazım kalitem arttı diyebilirim. Önceki klavyem Gamepower Saber, Fizz'e geçince saber üzerinde 105 WPM(dakika başına kelime) ile yazarken Fizz üzerinde 115 120 yazabiliyorum. Lakin önceden hangi Switch vs kullanıyorsunuz bilemem, ben azılı bir blue Switch kullanıcısıydım ve Fizz'i alınca anladım ki linear Switch'ler bana göre değil. Zaten Fizz'i alma amacım modlama merakımdan dolayıydı. Yeni bir klavyeye ihtiyacım yoktu sonrasında kırmızı linear Switch'ler hoşuma gitmedi ama klavye hoşuma gittiği için ve içimde de hep bir modlama isteği olduğu için Amazon üzerinden Akko CS jelly purple tactile Switch'leri beraberinde lubing tool vs ile satın aldım. Geldiklerinde bir güzel yağladım birkaç mod daha yaptım stabilizatörleri düzelttim ve sonuç olarak yeni Switch'ler ile klavye tam istediğim gibi tactile tuşa bastığımda ben buradayım abi diyor üstüne zaten stock halinde bile sesleri çok güzelken yaptığım değişikler ile basım hissiyatı ve sesleri harika. Kısacası klavyeyi öneririm fakat tam bir klavye daha uygun derseniz Gamepower kullanabilirsiniz benim saber 3 yıllık daha bir sorun çıkarmadı. MP3 dosyası yüklenebiliyor olsaydı kendi ses testimi atacaktım ama yüklenmiyormuş :).

Şu ana kadar hep tam boyutlu klavye kullanmamın sebebi küçük oranlı klavyelerin yazma hızımı düşüreceğini sanmamdı. Ama söylediklerinize göre pek farkı olmuyor hatta daha da arttırdığını bahsetmişssiniz. Şu an siparişini veriyorum klavyenin.

Hocalarım yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim, klavyenin siparişini verdim. @b1skyy @AreYouOkey

1701169839648.png

Dosya Ekleri

• 1701169796116.png
    1701169796116.png
    16,9 KB · Görüntüleme: 28
Şu ana kadar hep tam boyutlu klavye kullanmamın sebebi küçük oranlı klavyelerin yazma hızımı düşüreceğini sanmamdı. Ama söylediklerinize göre pek farkı olmuyor hatta daha da arttırdığını bahsetmişssiniz. Şu an siparişini veriyorum klavyenin.

Hocalarım yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkür ederim, klavyenin siparişini verdim. @b1skyy @AreYouOkey

Eki Görüntüle 2033919
Hayırlı olsun. Aldıktan sonra klavye modlama işlerine bi bakın derim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu videoya bakarak yapmıştım. Switch alırken 3 pinli olmasına dikkat edin. 5 pin switchler çok uğraştırıyor

Hayırlı olsun. Aldıktan sonra klavye modlama işlerine bi bakın derim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu videoya bakarak yapmıştım. Switch alırken 3 pinli olmasına dikkat edin. 5 pin switchler çok uğraştırıyor

Teşekkür ederim, kesinlikle bakacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı