Klavye ve Fare Kullanıldıkça Değişir Mi?

Makaleler
7
Merak ettiğim şey acaba klavye ve fare (özellikle klavye) kullanıldıkça, eskidikçe sesi değişir mi? Yani 1-2 sene sonra ilk aldığımız günkü ile aynı ses mi olur? Bir de kullanıldıkça performansı değişir mi? Örneğin 1000 Hz 1 MS fare var. 2 yıl sonra hala 1000 HZ olur mu? Aynısı klavyede de geçerli mi?
Bu arada klavye ve fare Cooler Master Masterkeys Lite L Combo. Bilindiği üzere mem-chanical, zarlı, yani yarı mekanik.
Örneğin Masterkeys Lite'ın 12 milyon tuş ömrü var. Tuş ömrünü aştığında klavyenin tuşlarının sesi değişir mi? Aynısı fare için de geçerli?
İkinci sorum da performansı. Tuş ömrü geçince performansı düşer mi? Fare için de soruyorum.
@Mr.Acar @Jira @Nazım Paşa Bu konu hakkında bilgisi olan biri yok mu? Soru basit. Klavye ve farenin sesi ve performansı eskidikçe değişir mi?

Son düzenleme:
hala 1000 HZ olur mu? Aynısı klavyede de geçe
Bıldıgım kadarıyla azda olsa bır ses kaybı oluyor. Bı oncekı mouse da clıck seslerı cok netti başlarda ama sonralardan azaldı en sonunda ıse hıc duyulmayacak sevıyedeydı ama bunun kaliteyle de ilgisi olabilir. mantık yurutecek olsam :) mantıklı olan seslerın gıdecegı yonunde olurdu :)

Valla klavye bu ıkıncı klavyem ama seste pek fark yok. Ama eskıden odada bırısı uyurken rahatsız oluyordu artık olmuyor klavyeden mı degıl mı bılmıyorum :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Yarı zarlı mekanik demişsiniz ama bir bilgim yok tam olarak. He mekanik altyapı varsa klavyede o sesin gideceğini sanmıyorum, yıllar öncesinde normal klavye olarak geçen klavyeler mekanik klavyelerdi bu kadar sesli olmasalar da seslerini koruyorlardı.( bildiğim kadarıyla)

Net bir cevap verebilecek yok mu?
Her şeyi bu kadar kafaya takarsan erken yaşlanırsın. Bir icat almışsın, elbette eskiyecek, yıpranacak, eski performansını göstermeyecek... Ne bekliyordun? Bu kadar kafaya takacaksan vitrine süs diye koy. Vitrine baktıkça mutlu olursun. :) Herhangi bir ürüne kendinden fazla değer verenlere biraz kıl oluyorum, darılmaca yok. Örneğin, şuan 20 yaşındasın diyelim. 50 yaşındaki sesin aynı mı olur sence? Performansın mesela, aynı mı kalır? Kalmaz... Kalamaz. Biz insanlar eskiyoruz, çürüyoruz... Bırak da teknolojik icatlar da eskisin, yıpransın. Çok mu? :)

Casper kasayla beraber gelen Casper logolu 8 senelik membran klavyem (3 senedir kullanmıyorum yedekte duruyor ama aktif 5 sene kullandım) hala ilk günkü gibi. Dairesel ufak medya tuşları var sadece onların basım hissiyatı biraz bozulmuş halde. Hor kullanmazsan bir değişiklik olmaz o ürünlerde bence.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı