Klavye yazma rekorunuz kaç?

Klavye ile çok alakası olmayan bir durum, klavye size en fazla %10 etki ediyor. Zamanında arkadaşlarla ara ara yarışırdık, tamamen klavyede parmaklarınızın ne kadar hareket ettiği, hangi konumda durduğu ve gelen kelimelerde ne kadar uzak harflerin bulunduğuyla alakalı. Ben o platformda en fazla 126dks görmüştüm, Logitech G213 Prodigy klavye ile. Daha sonra mekanik klavyeye geçtim, SteelSeries Apex 5 ile 110 civarından yukarı çıkamamıştım. İş yerinde 50TL'lik klavye ile 120'lere çıktığım oluyor kimi zaman.

Yurtdışında 220+ üzeri yapanlar var, elbette klavyede elleri hareket etmiyor daha az harf bulunduğu için, tamamen elinizin konumu, ve odaklanmanız ile alakalı. Ayrıca en yüksek skorları yapanlar çoğunlukla laptop klavyesi ya da küçük formda Red Switch klavye kullanıyorlar.

Eyvallah hocam verdiğiniz bilgiler için. Tamamen el ve göz koordinasyonuyla alakalı düşük dks yapanlar olarak yazarken klavyeye bakıyoruz o yüzden çok fazla zaman kaybediyoruz. Zamanla gelişecek bir durum.
 
Eyvallah hocam verdiğiniz bilgiler için. Tamamen el ve göz koordinasyonuyla alakalı düşük dks yapanlar olarak yazarken klavyeye bakıyoruz o yüzden çok fazla zaman kaybediyoruz. Zamanla gelişecek bir durum.

Klavyeye bakma olayını bırak, tuşların yerini elle arama olayını bile aşmanız lazım +100 için. Tuşların yerini kaybetseniz bile tekrar bulmanız lazım bakmadan. Onları halledin direk 75+ görürsünüz.

Son olarak bir tavsiye daha vereyim, klavyede eğer eliniz havaya kalkıyorsa çok sıkıntı yaşarsınız. Oturma pozisyonunuz, bilek pozisyonunuz aşırı önemli. 220+ üzeri yapan adamları izleyin YouTube üzerinde, parmaklarını tuşların üzerinden çekmiyorlar. Türkçe de en çok kullanılan harfleri araştırın, ona göre yeni bir tutuş düzeni oluşturun, parmaklarınızı asgari olarak çekmediğiniz harfler olsun. İyi dereceler çıkacaktır.

200WPM videoyu inceleyin adam elini belirli harflerden uzaklaştırmıyor kesinlikle.
 
Son düzenleme:
10fastfingers.png

Son zamanlarda pek yazmadığımdan dolayı paslanmış olsam gerek fakat rekorum bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı