Klavyede nasıl hızlanılır ?

Darkness2002

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2017
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar. Klavyeyi 3 -4 parmağım ile kullanıyorum. 10 parmak nasıl kullanırım ve nasıl çok hızlı yazarım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Harflerin yerini öğren klavyede. En iyi taktik budur. Öğrenirsen elin direk oraya gider zaten. Böylece daha hızlı yazarsın.
 
Yavaş, yavaş alışacaksındır. Harflerin yerini ezberle, sonrasında alıştırmalar yap. Yazman çok daha kolaylaşacaktır...
 
Q klavyedeki harflerin yerini ezberle ve bir adet F klavye alıp Q klavyeye çevirerek ezbere bakmadan yazmaya çalış, zamanla ellerin alışır ve on parmak olmasa bile en az 4-5 parmak kullanmayı öğrenmiş olursun. Geri kalan parmakları da zamanla alıştırırsın.
 
Hızlı yazmada bence bir o kadarda klavyenin türü de önemli bence. Bir laptop klavyesi ile mekanik klavye arasında dağlar kadar fark var.
 
Hızlı yazmada bence bir o kadarda klavyenin türü de önemli bence. Bir laptop klavyesi ile mekanik klavye arasında dağlar kadar fark var.
aynen laptop klavyeleri bazıları yumuşak ve hemen algılıyor. bence yazma işi için laptop klavyesi benzeri bir klavye çok yeterli olacaktır . Daha sonra mekanik klavyeye geçip performansınızı öttürebilirsiniz :)
 
Katiplik için felan mı soruyorsunuz bu soruyu, ben şu anda Dünya Klavye Şampiyonalığına hazırlanmaktayım. 5 Parmak Q klavye kullanıyorum, 10 parmak antremanları defalarca yapmama rağmen sıkılıp bıraktım derslerini ama 5 parmak kullanmama rağmen 10 parmak kullanan Türkiyedeki derecede olan insanlardan daha hızlı durumdayım.
 
10 parmak degilde 8-9 parmak kullanabiliyorum. Cok hizli yazarim. Sistemimi satmadan once gunluk 1 saatlik antreman yapiyordum. Ozellikle 'Razer Blackwidow Chroma' klavye varsa daha keyifli oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı