Brown Switch hissiyatı blue gibi mi? Ona göre alacağım blue dışı kullanamıyorum.

@FantastikTürk maviye yakın ama sessizi olanı var mı?

Belki siyah olabilir, internette çok az klik sesi olduğu yazıyor ve ağır bir tuş. Kırmızı 45 cn iken siyah 60 cn. Kırmızının ağır hissiyatlı olanı gibi düşünün.
Şurada anlatılmış.

Arkadaşlar merhaba. Ben birkaç gün önce SteelSeries Apex Pro Gen 3 Full aldım. Bunlarda Omni-Point varmış sanırım ki ben de tam olarak bu özelliği için aldım. Ancak benim anlayamadığım bir özelliği var bu klavyenin. UK karakterleri, eski Rush klavyemdeki Türkçe karskterlerle değiştirmek için söktüğümde bazı switchlerin red olduğunu gördüm. Sonra tüm keycapsleri sökünce; bazı switchlerin white, bazılarınınsa red olduğunu gördüm. Şu an hangileri red, hangileri white hatırlamıyorum. Klavyenin bilek desteği mıknatısı hasarlı olduğu ve daha 2. gününde 2 tuş ışığı söndüğü için servise gönderdim. Bu klavye hakkında detaylı bilgi verebilecek olanınız var mı? Çünkü bu klavyeyi iade edip yerine ASUS ROG Strix Scope II NX 96 Snow Switch almayı düşünüyorum. MH ve servis konusunda; Asus kesinlikle daha iyi. En azından SteelSeries gibi; gidip de çakma bir firmaya distribitörlük vermemişler ve kendi markaları altında bakıyorlar servislerine. Ama SteelSeries’ e de özellikle Gen 2’ yi internette gördüğümden bu yana aşık olmuştum, şimdi Gen 3’ ü 2 gün de olsa birebir kullanınca vazgeçemeyeceğimi anladım. Öyle ki; normalde Tr karakter dışında asla klavye kullanmamışken ilk kez bu klavyenin UK karakterlerine rağmen hiç tereddüt etmeden aldım. Evet; Tr karakter değişimine gittim ama değişmesem bile kullanırım kesinlikle. O yüzden servisten rapor çıkınca İncehesap’ tan birebir ürün değişimi talep edecem ilk başta. Stoklarında yoksa mecburen bu Asus’ u alıcam. Switchlerini detaylıca öğrenmek istiyorum her 2 klavyenin de. Bu arada; genelde yazılım& kodlamayla uğraşıyorum. GTA 5 Online, CS Condition Zero, RDR II, Cyberpunk 2077, Last of Us, çok nadir de olsa CS Online oynuyorum.

Neden Böyle Yapılmış?​

1. Maliyet-Performans Dengesi:
    • OmniPoint switch'ler pahalıdır. Tüm klavyeye yerleştirmek ürün fiyatını çok artırır.
    • Bu yüzden oyunlarda en çok kullanılan tuşlara OmniPoint (beyaz) switch yerleştirilir.
    • Geri kalan tuşlara ise daha uygun fiyatlı standart red switch’ler (kırmızı gövdeli) takılır.
  2. Performansa Odaklı Tasarım:
    • Hız, özelleştirme ve hassasiyet gereken yerlerde (örneğin WASD) OmniPoint switch’ler daha avantajlıdır.
    • Yazı yazarken kullanılan tuşlarda bu kadar hassasiyet gerekmeyebilir.
ChatGPT'in cevabı böyle. Yazılım ve kodlamayla uğraşıyorsan yazım hissi daha iyi klavyeler alabilirsin çünkü sahip olduğun ve istediğin klavyeler genellikle oyun odaklı klavyeler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…