Klavyenin altına sünger konulmalı mı?

• Konuyu başlatan Rexie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 5.449
@Shuichi Tatsuo priti stabilizerin telinin ucuna küçük bir miktar koyabilir miyim anlamında söylemiştim. Attığınız videodaki 5.25'teki yere.

Yapışkan bir malzeme yani eğer yapışmasını istiyorsanız neden olmasın da ince bir katı yağ çok daha iyi olacaktır.
Elektrik geçirmeyen gress yapı iş görür bence.

Yapışkan bir malzeme yani eğer yapışmasını istiyorsanız neden olmasın da ince bir katı yağ çok daha iyi olacaktır.
Elektrik geçirmeyen gress yapı iş görür bence.

Onlar pahalı oluyor diye biliyorum. Prittin hissiyata eksi bir yönü olabilir mi? Ben yapışmasından çok tel ile plastiğinde birbirine değdiğinde çıkardığı sesi dindirmek istiyorum.

Selam arkadaşlar. Gamepower Warlock compact klavyesine sahibim. Mekanik klavye modlama işleri ilgimi çekiyor. İnternette bu konuyla ilgili yüzlerce video izledim. Kendi klavyemin sesi çok iyi olmasa da beni tatmin ediyor. Klavyemin lehimli olması beni üzüyor. Çünkü bu tarz işlerde hiçbir tecrübem yok. Ve anahtaları değiştirmek istediğimde uğraştıracak bir problem. Klavyenin altına sünger koymanın sesi biraz da olsa toklaştırdığını ve yay sesini azalttığını duymuştum. Bunu yapmak istiyorum fakat klavyenin içini açarsam garanti devre dışı kalıyor sanırım. Anahtarlar zaten arada bir sıkıntı çıkartıyor. Çözemeyeceğim bir seviyeye gelirse diye garantiyi saklamak istiyorum. Klavyeyi geçen sene mart ayında almıştım. Yani 11 ay gibi bir garanti süresi var. Klavyeyi kurcalamayı seviyorum. Bir de içini elleyip baksam fena olmaz diye düşünüyorum. İçini açmak garantiyi devre dışı bırakır mı? Ben mi yanlış biliyorum? Dediklerimi yapmaya değer mi?

@Xeonayp @Shuichi Tatsuo @nazario9 @hadwiger
Yüksek ihtimalle garantiyi bozar. Riske atmaya gerek yok. Eğer illa yapacaksanız, sünger koyun ve PCB'nin arkasına kağıt veya elektrik bandı yapıştırın 2-3 kat. Böyle daha iyi bir ses elde edersiniz. O-ring önermiyorum, hissiyatı yok ediyor diyenler var.

Onlar pahalı oluyor diye biliyorum. Prittin hissiyata eksi bir yönü olabilir mi? Ben yapışmasından çok tel ile plastiğinde birbirine değdiğinde çıkardığı sesi dindirmek istiyorum.

Olmaz mı bir gün boyunca priti dışarıda beklet bak bakalım nasıl kuruyor. Sen hissiyat alacağım derken aleti çöp edersin. Yapıştırıcı malzeme bu yağlayıcı değil ki.

Git bisikletçi, nalbur vs açık silikon gress varsa halihazırda kullanılan az biraz al adamdan kullan.

Evde elektrik bandı var fakat az olduğu için kullanıp kullanmamakta kararsın kaldım. Koli bandı gibi bir şey var bunu kullanmayı düşünüyorum. Ve PCB'nin alt yüzünün tamamını bantlayacağım değil mi?
Bir de böyle bir video gördüm. Buradaki malzeme tam olarak nedir anlayamadım. Alternatifi olarak yine bant kullansam işe yarayabilir mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemi bitirdim. Beklediğimin çok üstünde bir fark oldu. Space tuşunun tok olması benim için en önemli şeydi. Space keycapin içine bant doldurdum bir sürü. Stabilizerlerin gövdeye temas ettiği yerlere küçük bant yapıştırdım. PCB'nin altını bantladım. Bir de halıflex koydum. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum. Garanti falan umurumda değil. 160 TL'ye böyle bir zevk değer gerçekten. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. :kalp:

Son düzenleme:
Evde elektrik bandı var fakat az olduğu için kullanıp kullanmamakta kararsın kaldım. Koli bandı gibi bir şey var bunu kullanmayı düşünüyorum. Ve PCB'nin alt yüzünün tamamını bantlayacağım değil mi?
Bir de böyle bir video gördüm. Buradaki malzeme tam olarak nedir anlayamadım. Alternatifi olarak yine bant kullansam işe yarayabilir mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemi bitirdim. Beklediğimin çok üstünde bir fark oldu. Space tuşunun tok olması benim için en önemli şeydi. Space keycapin içine bant doldurdum bir sürü. Stabilizerlerin gövdeye temas ettiği yerlere küçük bant yapıştırdım. PCB'nin altını bantladım. Bir de halıflex koydum. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum. Garanti falan umurumda değil. 160 TL'ye böyle bir zevk değer gerçekten. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. :kalp:

Yaptıysan bari bir rehbere dönüştür ve ses farkını göster.

Elimde eski olan ve uygun fiyatlı bir ürün olsa ben de yapardım da elimde olan klavyenin garantisini paramparça etmemek için yapmıyorum.

Yaptıysan bari bir rehbere dönüştür ve ses farkını göster.

Elimde eski olan ve uygun fiyatlı bir ürün olsa ben de yapardım da elimde olan klavyenin garantisini paramparça etmemek için yapmıyorum.

Eski sesini kaydetmemiştim. Yine de galeride birkaç videosu olması lazım. Müsait olunca bir bakarım. Ona göre rehber hazırlayabilirim.

Eski sesini kaydetmemiştim. Yine de galeride birkaç videosu olması lazım. Müsait olunca bir bakarım. Ona göre rehber hazırlayabilirim.
Çok yapışkan bantları kullanmaktan kaçınmak gerek. O nedenle kağıt bant öneriyorlar ve onu da böyle çok bastıra bastıra yapıştırmıyorlar PCB'nin arkasına. Koli bandının vs. yapışkanları sökmek istediğinizde orada kalabilir, zarar verebilirsiniz devrelere.

Çok yapışkan bantları kullanmaktan kaçınmak gerek. O nedenle kağıt bant öneriyorlar ve onu da böyle çok bastıra bastıra yapıştırmıyorlar PCB'nin arkasına. Koli bandının vs. yapışkanları sökmek istediğinizde orada kalabilir, zarar verebilirsiniz devrelere.
Taban çıkıntılı olduğu için düzgün yapışmadı zaten. Bir sıkıntı olacağınız sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı