Klavyeye çay döküldükten sonra PC görüntü vermiyor

frknöz

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2014
Mesajlar
210
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün akşam klavyeme çay döküldü. Bende içini açıp sildim kuruttum falan taktım bilgisayara çalışıyordu. NFS Rivals oynuyordum ekran gitti. Ben de çok canımı sıkmadım aslında. Yatayım dedim. Bu arada bütün tuşları takmamıştım sabah takarım diye düşündüm. Bir de oyun için gerekli tuşları takarken klavye PC'ye bağlıydı. PC kapandı açıldı 3 kere falan bu arda takmaya devam ediyorum bir yandan da kapanınca açıyorum. Sabah kalktım kardeşim klavyeyi bilgisayara takmaya çalışıyor. Bu arada gece babam kalavyeyi PC'den sökmüş kısa devre yapmasını diye. Kardeşim bilgisayarın ekranı gelmiyor dedi. Biraz bakındım falan ekran gelmiyor. Laptobu ekrana bağladım ekran geldi. Masaüstünü geri bağladım gene gelmedi. Hoparlörün sesini tamamen açtım. Taktım flashı hani bir umut belki Windows çalışıyordur. Ama nafile. Ses gelmedi. Telefonu bağladım sadece şarj oluyor. Bilgisayarı da yeni toplamıştım. Evde ortam gerildi. Benim düşüncem işlemcinin yanması. Zaten Apu sistem kullanıyordum. Yandıysa vay halime. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın üstündeki işlemciyi, RAM'i ve BIOS pilini sök o şekilde 10-15 saniye çalıştır sonra kapat. Tekrar işlemciyi RAM'i BIOS pilini tak. O zaman görüntü gelebiliyor. Bizzat kendi bilgisayarımda denedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta giden bütün elektiriği kesin ve biraz bekleyin. Tekrar elektrik bağlantısı kurun ve bilgisayarı çalıştırmadan kasanın arkasında anakartın cmos reset tuşuna basın.
Olmazsa anakarta bağlı işlemci dışında herşeyi sökün öyle deneyin. Anakart üzerinde 2 haneli kod gösteren yerde ne yazıyor ona da bakın.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı