Klavyeye su döküldükten sonra düzgün çalışmıyor

zthepusherfg

Zeptopat
Katılım
10 Ocak 2024
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba herkese. Dün klavyemin bazı bölgelerinde su döküldü. Hemen müdahale ettim tuşları çıkarıp klavyeyi silip peteğin üstüne koydum. Bir süre sonra aldım bilgiseyara taktım ilk başta sorun yok gibiydi ama sonra bir anda üsteki sayı tuşlarının olduğu bölüm çalışmamaya başladı backspace falanda dahil sonra klavyede FN tuşuna basınca bir anda tüm çalışmayan tuşları spamlamaya başladı sonra bir süre sonra her şey düzeldi. Her tuş çalışmaya başladı ama 1-2 saat sonra bilgiseyarin başına geçince yine ayni sorun oldu yardım edebilir misiniz? Yeni klavye almak mi zorundayım?
 
Kuzenim hortumla yıkamıştı. Aklııma o geldi Petek sıcaklığı yeterli değil gibi. İçerisindeki sıvı tam kurumamış. Klavyeyi şimdi tuşların olduğu taraf altta kalacak şekilde peteğin üzerine koyun sabaha kadar beklesin. İçerisindeki sıvılar iyice kurusun. Sabah tekrar deneyin.
 
Derine inmeden müdahale edebildiyseniz o sıkıntı çıkaran tuşların Switch'lerini kulak pamuğu ile temizlemeyi deneyin ve bir gece peteğin oraya koyup neminin geçmesini bekleyin aynısını bende yaşamıştım ve işe yaramıştı.
 
Anlamadığım şey klavyenin su dökülen yerlerinin çalışması ama dökülmeyen yerlerin çalışmaması. Örnek olarak gösteriyim.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20240110_195551.jpg
    IMG_20240110_195551.jpg
    176,1 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20240110_195527.jpg
    IMG_20240110_195527.jpg
    176,5 KB · Görüntüleme: 16
Anlamadığım şey klavyenin su dökülen yerlerinin çalışması ama dökülmeyen yerlerin çalışmaması. Örnek olarak gösteriyim.

Galiba klavye üreticileri şerit halinde(é tuşundan Home arası gibi düşünün) devreleri bağladıkları için birinde bir sıkıntı çıktığında direk olarak o bölgeyi etkiliyor yani ya garanti kapsamına giriyorsa oksid bilişime yollayacaksınız ya da yeni bir klavye alacaksınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı