Klon IMEI

Katılım
14 Ocak 2018
Mesajlar
645
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi forumlar dostlar.

Babamın kullanmış olduğu eski tip Nokia tuşlu cihaz için IMEI klon olduğuna dair hattın diğer ay kapanmasına ilişkin bir SMS geldi. Bu durumda IMEI kontrol ettiğimde başka cihaza kopyalanmış olabileceği yazıyordu BTK'da. Ne yapmam gerekiyor? Böyle kullanmak bir problem yaratır mı?
 
E-Devlet’ten sorgulatın.
 
*#06# yaptığında gelen mesajdaki IMEI ile uyuşuyor mu? Eğer uyuşuyorsa belirtilen tarihte telefon kapanır yeni IMEI atılması lazım ya da faturası varsa servise götürmek lazım.
 
Galaxy S5 telefonumda aynı sorunla uğraştık. 5 yıllık cihazın faturasını bulamadığımız için hiçbir şey yapılmadı.
 
Polise gidip klon IMEI hakkında bilgi verin ondan sonra eğer telefonu tekrardan kullanmak istiyorsanız en son 300 ya da 320 lira para yatırarak kullanabiliyorsunuz para yaratılmadığı zaman o telefon üzerinden arama yapılamıyor.
 
Annemin telefonuna da aynı mesaj geldi. e-Devlet'ten yaptığımız sorguda, IMEI klonlanmış görünüyor. Telefon 5 yıllık olduğu için faturasını da garantisi bitti diye saklamadık. Samsung faturasız başvuruları kabul etmiyor.

Oysa, e-Devlet'te, IMEI/GSM numara eşleşmesini kontrol ettiğimizde; annemin numarasıyla eşleştiğini gördük. Yani 5 yıldır o IMEI, aynı numara ile kullanılmış. Yani BTK'nın elinde, aslında hangi cihaza sonradan klonlama yapıldığını tespit edebilecek teknoloji var. Ama bunu kullanmak yerine, telefonun size ait olduğunu ıspatlamanız isteniyor. Faturanızı kaybetmişseniz, yasal başvuru yolları kapalı. Öte yandan, devlet cari açığı düşürmek için bireysel telefon ithalatını zorlaştırmak adına fahiş pasaport kayıt ücreti isterken, -elindeki teknolojiyi kullanmayıp- tüketiciyi mağdur ediyor ve onu yeni telefon almaya mecbur bırakıyor. Bu nasıl perhiz' bu nasıl lahana turşusu!

Ha bir de bu işlem aslında, yeni telefon alamayacakları merdiven altı çözümlere itiyor. Millet, mecburen telefonculara gidip, hurda telefonlarının IMEI numaralarını klonlatıyor. Nerden baksan mantıksız!
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı