KMS nasıl kaldırılır?

Murathan Parlak

Picopat
Katılım
20 Mart 2023
Mesajlar
59
Makaleler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kulandığım bilgisayar Acer Extensa 15. İlk aldığımda Windows kurulu gelmemişti. Ben de bilgisayarcıda kurdurmuştum. Sonra eve götürdüğün etkinleştirme lisansında KMS vardı. Ben KMSpico falan yüklemedim. Yardım edin.
 
KMS kaldırmanın en iyi yolu temiz kurulum yapmaktır, belgelerinizi vesaire yedekleyip temiz kurulum yapabilirsiniz.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Regedite kadar işlediği için tamamen kaldırmak meşakkatlidir. Zor ihtimal tamamen kaldırsan bile geride bıraktığı tahribat, sistemin stabil çalışmasını engeller. Virüsten beter bir illettir temiz kurulum tavsiye ederim.
 
Çeşitli yollar var fakat en sağlıklısı temiz kurulum.
 
Gerek KMSpico, gerek diğer korsan KMS etkinleştirme yazılımları ile sisteme yüklenen veya şirketlerin yasal olarak deploy ettiği KMS lisanslar format atmadan kaldırılamaz. Çünkü Windows, KMS etkinleştirmenin (veya herhangi bir etkinleştirmenin) kaldırılmasına izin vermiyor. Ancak şunu deneyebilirsiniz.

Sistemdeki korsan KMS yazılımını ve tüm kalıntılarını kaldırdıktan sonra sistemi hem Malwarebytes, hem Kaspersky Standard/Plus/Premium, hem de Kaspersky Rescue Disk ile tarayıp zararlıları temizledikten sonra (Rescue Disk çok önemli, onu mutlaka yapın) Windows etkinleştirme ayarlarından ürün anahtarını değiştir deyip aldığınız orijinal Windows lisansını girebilirsiniz. Eğer korsan KMS yazılımının tüm kalıntılarını sildiyseniz orijinal lisansı girdikten sonra Windows'unuz orijinal olarak devam edecektir. Fakat kalıntıları kaldıysa zamanlamayı çalıştırıp orijinal lisansı tekrar korsan KMS lisans ile değiştirebilir.

Fakat şahsi tavsiyem format atıp orijinal lisans girmeniz. Veya format atıp hiç lisans girmeden de kullanabilirsiniz. Hiç lisans girmediğinizde sağ altta "Windows'u Etkinleştir" yazacaktır ve kişiselleştirme ayarları kapalı olacaktır. Onun dışında sistem sorunsuz çalışacaktır. Windows XP dönemindeki gibi lisans girilmediği zaman sistemin tamamen kilitlenmesi gibi durumlar artık yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı