KMS uygulaması ne kadar güvenli?

RRaidyn

Hectopat
Katılım
29 Mart 2020
Mesajlar
864
Çözümler
3
Merhaba, bugün konu üzerinde araştırma yaparken böyle bir konuya ve yoruma denk geldim. Konunun üzerinden bir hayli zaman geçtiği için tekrar canlandırmak istemedim. Merak ettiğim konu şu, aşağıda vereceğim kodun güvenirliği nedir? Yorumun sahibi arkadaşa göre bu durum güvenilir fakat güncel, bilgi sahibi insanlardan da duymak isterim. Cevaplarınız için teşekkürler.

slmgr /ipk (etkinleştirme kodu)
slmgr /skms kms8.msguides.com
slmgr /ato
slmgr /xpr
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    43,3 KB · Görüntüleme: 194
"KMSpico" adında indirdiğiniz yazılımların içerisine kesin denecek kadar yüksek biri ihtimalle zararlı yazılım gömülmüştür, ki neden derseniz de bu yazılımın asıl geliştiricisi "artık bu yazılımı güncellemiyor/geliştirmeyi bıraktı". Komut satırı üzerinden yaptığınız etkinleştirmelerin de hiçbir zararı yok; bu tür etkileştirme sunucuları sadece makinenizin adını ve IP adresini görüntüleyebiliyor.
 
Bu bir virüs değil, pek yasal olmayan bir etkinleştirme diyebiliriz kısaca. KMS zaten "Key management system" demek, o programlarla bir alakası yok. Burada aktivasyonu yanıltarak etkinleştiriyoruz ve Windows sistemimizi tanıyor. Şu anda da Windows 11 ile tüm güncellemeleri alıyorum. tahminimce 10 yıla yakındır bu şekilde Windows aktivasyonu yapıyorum. Eskiden bu sunucular ölebilirdi belki hala ölenler vardır ancak kms8.msguides.com çok uzun süredir canlı. Bu tarz lisanslar yine msguides üzerinden gidip etkinleştiği için 5-10 TL'ye aldığınız keyleri etkinleştirmekten teknik/kullanım olarak bir farkı yok.

Screenshot_4.jpg
 
Farklı bir şey üzerine Microsoft desteğe yazmıştım birkaç gün önce, dönüş alamadığım için araştırma yaparken bu konuya denk geldim. O yüzden buraya konu açma gereği duydum.
Bu bir virüs değil, pek yasal olmayan bir etkinleştirme diyebiliriz kısaca. KMS zaten "key management System" demek, o programlarla bir alakası yok. Burada aktivasyonu yanıltarak etkinleştiriyoruz ve Windows sistemimizi tanıyor. Şu anda da Windows 11 ile tüm güncellemeleri alıyorum. Tahminimce 10 yıla yakındır bu şekilde Windows aktivasyonu yapıyorum. Eskiden bu sunucular ölebilirdi belki hala ölenler vardır ancak kms8.msguides.com çok uzun süredir canlı. Bu tarz lisanslar yine msguides üzerinden gidip etkinleştiği için 5-10 TL'ye aldığınız keyleri etkinleştirmekten teknik/kullanım olarak bir farkı yok.

Eki Görüntüle 1177071

Anladım, cevap için ikinize de teşekkür ederim. İnternette araştırdığım zaman şöyle bir olaya denk geldim: Deniliyor ki, bu yaptığımız işlemle bilgisayarımızı bir sunucuya bağlıyormuşuz. Bu sunucuya sızan kişiler istedikleri gibi bilgisayarımızdan veri alabilir, veri aktarabilir ya da kullanım yapabilirler miş. Bu durum hakkında bir bilginiz var mıdır?
 
Anladım, cevap için ikinize de teşekkür ederim. İnternette araştırdığım zaman şöyle bir olaya denk geldim: Deniliyor ki, bu yaptığımız işlemle bilgisayarımızı bir sunucuya bağlıyormuşuz. Bu sunucuya sızan kişiler istedikleri gibi bilgisayarımızdan veri alabilir, veri aktarabilir ya da kullanım yapabilirlermiş. Bu durum hakkında bir bilginiz var mıdır?

O öyle söyleniyor ancak sunucudan sunucuya fark var. kms8.msguides.com nereden baksan yarım milyar kişinin kafadan etkinleştirdiği yerdir. Eskiden böyle 2000'ler ve 2010'lar başında ortalık malware ve patlayan serverlardan geçilmezdi. Çoğu kötü deneyim o dönemlerden kalma veya yayılmadır.

Bu etkinleştirmede başına gelebilecek en kötü şey Microsoft tarafından davalık olmaktır, aynı 5-10 TL'lik key kullananlar gibi. Özünde hiç birisi yasal değil ve Microsoft 5 kuruş para kazanmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı