Rehber KMSpico aktivasyonu nasıl kaldırılır?

Merhaba, yakın zamanda bir kişi yardım istedi. "KMSpico zararlısı bulaştı. Yardım eder misin?" diye. Ve sorunu çözdük gibi. Bugün KMSpico zararlısını temizleyeceğiz.

KMSpico nasıl anlaşılır?
Arama kutucuğuna CMD yazıp yönetici olarak başlatıyoruz. Ve ardından slmgr -dlv yazıyoruz. En altta KMS yazar ise KMSpico zararlısı size bulaşmışdır. Ayrıca diğer arkadaşlar KMS, KMSpico olduğunu ifade etmez diyor. KMS sunucusu size zararlı yazılım atabilir bilginiz olsun.

Nasıl silinir?
Bu zararlıyı temizlemek için Anti-Malware kullanacağız. Kullanacağımız Anti-Malwarelar:
"MBAM, Zemana"

MBAM, Zemana ile tam tarama yapıp dosyaları siliyoruz. Ve CMD'yi yönetici olarak açıp şu kodları yazıyoruz. Sıra sıra:

Kod:
slmgr /cpky
slmgr /upk
slmgr -dlv

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve tekrar slmgr -dlv kodunu giriyoruz. Evet KMSpico zararlısı şu anda yok gibi gözüküyor. A-V ve A-M (anti-malware) yazılımları bulamadı. Not: 120 dakika sonra yeniden aynı işlemleri uyguluyoruz sorun olmayacak.

Nedir bu KMSpico belası?
KMSpico eğer bilgisayarınıza bulaşır ise bilgisayarınız zombi olur. Nedir bu zombi? Üzerinizden para kazanılıyor. Bot olarak kullanılıyorsunuz, İnstagram bot vb. olarak sizi kullanıyorlar

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows'un yasal olarak sunduğu KMS sunucuları var. Bu sunucular üzerinden yasal olarak para verip aktivasyon yapabiliyorsunuz. Daha fazla bilgi;
KMS (Key Management Service – Anahtar Yönetim Servisi)
Bu KMS açığı yüzünden KMSpico adlı program ücretsiz etkinleştirme yapıyor belli bir süreliğine.
Yani arkadaşın anlatmak istediği KMS resmi yöntemdir ama KMSpico programı zararlıdır. Her KMS yazan da virüs değildir. KMSpico zararlısı anti-malware programlarla tespit edilebilir. Burada önemli olan "slmgr /xpr" komutudur. Eğer kalıcıysa sıkıntı yok. Eğer süreliyse işte o zaman KMSpico kullanılmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• 20240711_045134.jpg
    20240711_045134.jpg
    386,3 KB · Görüntüleme: 143
Bende virüs var mı ve hangilerini silmem gerekiyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20240806_125550_1722938958691.jpg
    IMG_20240806_125550_1722938958691.jpg
    258,8 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG_20240806_130930.jpg
    IMG_20240806_130930.jpg
    410 KB · Görüntüleme: 106
Hocam ilk defa yapacağım bir şey yani nasıl yapacağımı bilmiyorum ve Steam'de oyunlardaki ilerlemem kaybolmaz mı?

YouTube'a FreeDOS olarak Windows 10/11 kurma rehberi diye yazarsan Recep Baltaş'ın videoları var çok rahatlıkla yapabilirsin. Steam ilerlemeleri Steam clouda kaydedildiği için kaybolmaz diye düşünüyorum.

Merhaba, yakın zamanda bir kişi yardım istedi. "KMSpico zararlısı bulaştı. Yardım eder misin?" diye. Ve sorunu çözdük gibi. Bugün KMSpico zararlısını temizleyeceğiz.

KMSpico nasıl anlaşılır?
Arama kutucuğuna CMD yazıp yönetici olarak başlatıyoruz. Ve ardından slmgr -dlv yazıyoruz. En altta KMS yazar ise KMSpico zararlısı size bulaşmışdır. Ayrıca diğer arkadaşlar KMS, KMSpico olduğunu ifade etmez diyor. KMS sunucusu size zararlı yazılım atabilir bilginiz olsun.

Nasıl silinir?
Bu zararlıyı temizlemek için Anti-Malware kullanacağız. Kullanacağımız Anti-Malwarelar:
"MBAM, Zemana"

MBAM, Zemana ile tam tarama yapıp dosyaları siliyoruz. Ve CMD'yi yönetici olarak açıp şu kodları yazıyoruz. Sıra sıra:

Kod:
slmgr /cpky
slmgr /upk
slmgr -dlv

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve tekrar slmgr -dlv kodunu giriyoruz. Evet KMSpico zararlısı şu anda yok gibi gözüküyor. A-V ve A-M (anti-malware) yazılımları bulamadı. Not: 120 dakika sonra yeniden aynı işlemleri uyguluyoruz sorun olmayacak.

Nedir bu KMSpico belası?
KMSpico eğer bilgisayarınıza bulaşır ise bilgisayarınız zombi olur. Nedir bu zombi? Üzerinizden para kazanılıyor. Bot olarak kullanılıyorsunuz, İnstagram bot vb. olarak sizi kullanıyorlar

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows'un yasal olarak sunduğu KMS sunucuları var. Bu sunucular üzerinden yasal olarak para verip aktivasyon yapabiliyorsunuz. Daha fazla bilgi;
KMS (Key Management Service – Anahtar Yönetim Servisi)
Bu KMS açığı yüzünden KMSpico adlı program ücretsiz etkinleştirme yapıyor belli bir süreliğine.
Yani arkadaşın anlatmak istediği KMS resmi yöntemdir ama KMSpico programı zararlıdır. Her KMS yazan da virüs değildir. KMSpico zararlısı anti-malware programlarla tespit edilebilir. Burada önemli olan "slmgr /xpr" komutudur. Eğer kalıcıysa sıkıntı yok. Eğer süreliyse işte o zaman KMSpico kullanılmıştır.

Ben bir ara win7 bilgisayarıma kmspico ile aktivasyon kurmuştum zamanında bilgisayar ağır ve yavaş çalışıyordu en son çareyi format atmakta bulmuştum
Elinize sağlık hocam belki işine yarıyan birkaç kişi çıkar.

Merhabalar windowsu etkinleştir yazısını ekrandan kaldırmak için eski bi arkadaşımın yardımıyla cmd üstünden kod girerek bu kms belasına bulaştım kendisinin beni izleyebileceğinde ya da baska birinin bir şeyler yapabileceğinden korkuyorum konuda denen her şeyi uyguladım son girilen kodda ekrana gelen kutuda Yazılım lisans hizmeti sürümü: 10.0.19041.2006 Hata: Ürün anahtarı bulunamadı. yazıyor virüste çıkmadı ayrıca bugün usb ile windows 10 home kurdum ssd ve hddyi yeniden biçimlendirerek içlerini temizleyip kurdum pek bilgili değilim ancak ekrana tekrar windowsu etkinleştir yazısının gelmesi gerekmez mi eğer kms kaldırıldıysa? yardımcı olursanız sevinirim dostlar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı