KMSpico ve Windows Defender

Evet cracktool fakat ben şöyle düşünüyorum adam oturup saatlerce bir programı crackliyor ve bunu sana ücretsiz veriyor, bu bana pek mantıklı gelmiyor. Birde bunu bir siber güvenlik uzmanı demişti sanırım bir TEDx konuşmasından aklımda kaldı.
Bununla ilgili hazırladığım bir rehber var.
Crackerların umurlarında değiliz zaten, önemli olan uploaderların elde ettikleri kâr.

İstersen okuyabilirsin.

KMS Pico asla uygulamaların içinde dahili olarak gelmez, asla kendini otomatik olarak aktive etmez. Belki ki hem onun hem de Office'in modifiye edilmiş bir halini kullanmışsınız.

Ücretli bir şeyi ücretsiz yapan bir yazılımı savunmak/savunmamak bir yana, bilgisayarınız şu an güvenlik riskinde. Çünkü taratıp bulduğunuzda başka riskler de olabilir. Bu tip şeyler ilk olarak Windows Defender'dan kendilerini gizleyecek şekilde üretiliyorlar.

Tavsiyem dosyalarınızı güvenli bir yere yedeklemeniz, format ile yeni Windows + Office kurmanız ve ücretli bir Antivirus edinip dosyalarınızı taradiktan sonra ana diskinize geri almanız şeklinde. Hatta dosyaları yedekleme yeri olarak bir bulut servisi seçerseniz onlardaki potansiyel virüsleri temizleyebilir.

KMSpico, direkt sistem dosyalarıyla etkileşime geçen bir yazılım. İçerisinde encrypt edilmiş çeşitli virüsler ya da rootkit bulunduruyor olabilir. Bu tür virüsler, yazılımlar tarafından tespit edilemez. En iyisi, Microsoft'un kendi sitesinden, Windows 10 1903'ün imajını indirip, internetten 10 TL'ye OEM key alabilirsiniz.

Korsan yazılım kullanmayın. Ayrıca, Defender yetersizdir. Kaliteli ve orijinal bir AV kullanmalısınız. :)
Yüklediğiniz yazılım hakkında şu durumda bir yorum yapamayacağımıza göre, dosyalarınızı yedekleyip temiz kuruluma başlayabilirsiniz. Temiz kurulum sonrasında, yüklediğiniz kaliteli AV ile, dosyaları yedeklediğiniz taşınabilir HDD'yi taratsanız iyi olur. :)

Daha iki gün önce format attım ve tekrar eski düzenimi kurmak neredeyse tüm günümü aldı. O yüzden format atma taraftarı değilim. Bu sabah Windows Defender'ın Offline taramasını uyguladım ve tehdit uyarısı ortadan kalktı. Sonrasında da iki farklı anti-virüs ile tarattım, onlar da bir şey bulamadı. Dün de manuel olarak birkaç şey silmiştim, sanırım kurtulmayı başardık. Herkese yanıtları için teşekkürler.

Konuya biri mesaj attığı için yazıyorum.

Microsoft Activation Scripts (MAS) ile etkinleştirebilir veya bunu istemiyorsan 9499 TL ver ve Microsoft Store'dan Windows 11 Pro satın al.

Screenshot_2024-10-18-11-05-35-65_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Github.com Microsoft'a ait bu arada.

Son durum nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı