Knight Online Intel ve AMD işlemci FPS farkı

Knight Online ayarlar arayüzünde 120 FPS sınırı var diye biliyorum. 300 FPS 8700K işlemci ile ben bile alamam. Çok merak ettim akşam gidip bakacağım. Hele ki ırk içinde pk ortasında 300 FPS görmek çok abes kaçtı bana durup düşününce. Sizdeki FPS değeri nedir? Oyun içi girip F10'dan graphic menüsü ayarlarının bir ekran resmi paylaşır mısınız?
AMD :
2018_10_14_15_1_4.jpg

INTEL :
WhatsApp Image 2018-10-14 at 11.42.15.jpeg

Aradaki bu kadar fark çok saçma. Eve gidince ilk işim 8700K ile denemek olacak. Bakalım kaç FPS alacağım. AMD için tek çekirdek gücü vs. diyoruz ama bence sizde başka bir sorun var. AMD bu kadar kötü olmamalı. Oyunun grafik ayarları internet kafedeki bilgisayar ile aynı mı? Tekrar yeni kurulum yapıp denediniz mi? Uyumluluk ve oyun çalıştırma grafik ayarları neler? Oyun grafik dosyalarını değiştirdiniz mi? Örneğin efektleri komple kapamak için not defteri düzenleme vs.

Ryzen 2700x GTX 1080 ile ben de az FPS alıyorum. Bu durum zoruma gidiyor. Yeni nesil intel işlemcilerin gelmesini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradaki bu kadar fark çok saçma. Eve gidince ilk işim 8700K ile denemek olacak. Bakalım kaç FPS alacağım. AMD için tek çekirdek gücü vs. diyoruz ama bence sizde başka bir sorun var. AMD bu kadar kötü olmamalı. Oyunun grafik ayarları internet kafedeki bilgisayar ile aynı mı? Tekrar yeni kurulum yapıp denediniz mi? Uyumluluk ve oyun çalıştırma grafik ayarları neler? Oyun grafik dosyalarını değiştirdiniz mi? Örneğin efektleri komple kapamak için not defteri düzenleme vs.
Option settings birebir aynıdır. Tek fark işletim sistemi. AMD W10 - İNTEL W7. NOT:AMD 'DE W7 Denenmiştir sonuç aynıdır.
Ryzen 2700x gtx 1080 ile bende az fps alıyorum. Bu durum zoruma gidiyor. Yeni nesil intel işlemcilerin gelmesini bekliyorum.
Bende artık umudumu kesip 2. bir PC olarak Intel Pentium Gold G5600 lü bir sistem topluyacağım.

Bu işin çözümüne bakıyorum 2-3 gündür. Donanım bilgimin çok eksik olmasıda işin cilvesi oldu. İ7 6700 işlemci amd RX 480 gpu var fakat durum içler acısı. After burnerım yok ama radeon arayüzünden işlemci 32% lerde çalışıyor gpu 22% lerde çalışıyor. Steamko da fps iyiydi gpu oyuna girer girmez 53 dereceleri geçip fan açıyodu daha id şifre yazarken bile. Steam değilde farklı bir clientde oynuyorum şu anda fps boşluk alanlarda 60-70 kalabalıkta 20 moradon pazar dediğimiz yerde 14%. 2 senedir format atmıyorum bi yerde bir yanlışlık var ama bulamadım. Daha güçsüz kartlarla çok akıcı ve güzel görüntü alanları görüyorum. Benim sorun galiba kartım harici değilde işlemcinin gpusu ile açıyor. Görüntüde pek tatminkar değil intel bir kartla açmış hissiyatı veriyor. Bi hata ettik başladık bu oyuna sorunu çözüp biraz takılayım bari diyorum malum masraflı bir oyun. Ne yapmam gerek acaba program ayar vs. ayrıca yayılarını izlediğim insanlarda hep nvidia gpu var ve sorunsuz oynuyolar. Konuyu açan arkadaşında nvidia kullanıyo olması şaşırttı beni. Ben sorunun Amd kartlarda olduğunu sanıyordum. Amd ryzen işlemcilerde de biostan diğer çekirdekleri iptal edip çözüyolardı çünkü.

Zaten 75Hz yenileme hızına sahip bir monitörde 300-400 FPS 'yi bırak 10k FPS bile bir farkı olmayacaktır. 75Hz bir monitörde 75 Kare - Saniye görebilirsin. Gerisi bilgisayarı boşa yormaktır :)

Bu arada madene devam :)
Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın bence. Knight Online adlı oyunda FPS değeri arttıkça oyun içi yapılan minör hızınız artıyor. Minör denilen olay can basma işlemi. Bu yıllar boyunca defalarca kanıtlandı. Ayrıca bizzat denedim. Bu oyunu 60 FPS de oynayan adam zaten 1-0 yenik başlamıştır.
Dediğim gibi arkadaşlar eğer oynadığınız class Mage Warrior Priest ise 200 300 fps ler hiç bir işinize yaramayacağı için uygun bir sistemle Nvdia ekran kartlarında nvidia inspector adlı program ile Ko yu 70 80 fps gibi bir fps ye sabitleyip akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz Eğer Asas olarak oynacaksanız minör önemli ise 200 300 fps lerde gezinmek istiyorsanız iyi bir monitör üst düzey bir sistem ihtiyacınız olacaktır Asas için açıklama gereği de duydum 40 fps sabitlediğimizde 1 adet 1920 lik mana potu cold down süresinde pedal ile 15 x minör aldık bu da 60x15 900 hp olarak class a yansıdı 150 fps testimizde 19x cold down aldık 1140 hp gibi bir rakama ulaştık 300 fps testimizde 23x minör cold down gibi bir rakama ulaştık 1380 hp gibi bir rakam ile bir çok vs de çok daha ön plana çıktık gtx 1070 i5 6600k overclock 4.5 ghz ile boş arenada 550 fps ile test ettiğimizde 27x 28x gibi bir minör gördük fakat 1650 hp gibi bir ortalama ile oynadık fakat bu sefer de karakterde mana sorunu ortaya çıktığı için ideal olanı bizim gözümüzde 300 ile 200 fps arasında çok akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz Yani 1920 mana basma ve 19x gibi bir mana nın maksimum minör atma süresini düşünüp bastığınız skilleri de göz önüne alırsanız 6k mana ya sahip bir asas için ideal olan 200 ile 300 fps arasıdır Umarım açıklayıcı olmuştur arkadaşlar

Bu işin çözümüne bakıyorum 2-3 gündür. Donanım bilgimin çok eksik olmasıda işin cilvesi oldu. İ7 6700 işlemci amd RX 480 gpu var fakat durum içler acısı. After burnerım yok ama radeon arayüzünden işlemci 32% lerde çalışıyor gpu 22% lerde çalışıyor. Steamko da fps iyiydi gpu oyuna girer girmez 53 dereceleri geçip fan açıyodu daha id şifre yazarken bile. Steam değilde farklı bir clientde oynuyorum şu anda fps boşluk alanlarda 60-70 kalabalıkta 20 moradon pazar dediğimiz yerde 14%. 2 senedir format atmıyorum bi yerde bir yanlışlık var ama bulamadım. Daha güçsüz kartlarla çok akıcı ve güzel görüntü alanları görüyorum. Benim sorun galiba kartım harici değilde işlemcinin gpusu ile açıyor. Görüntüde pek tatminkar değil intel bir kartla açmış hissiyatı veriyor. Bi hata ettik başladık bu oyuna sorunu çözüp biraz takılayım bari diyorum malum masraflı bir oyun. Ne yapmam gerek acaba program ayar vs. ayrıca yayılarını izlediğim insanlarda hep nvidia gpu var ve sorunsuz oynuyolar. Konuyu açan arkadaşında nvidia kullanıyo olması şaşırttı beni. Ben sorunun Amd kartlarda olduğunu sanıyordum. Amd ryzen işlemcilerde de biostan diğer çekirdekleri iptal edip çözüyolardı çünkü.
Diğer çekirdekleri nasıl iptal edicez? Birde öyle deneyip performansı belirtmek isterim.

Diğer çekirdekleri nasıl iptal edicez? Birde öyle deneyip performansı belirtmek isterim.
Üstad bilmiyorum ama o sanal çekirdekleri ve normal çekirdekleri kapatıyo tek çekirdek üzerinden çalıştıyorlarmış. Araştırırsan bulursun bence. Yani anladığım kadarı ile işlemci 4 normal 4 sanala bölüyo mesela yaptığı işlemleri. Bizim bu dandik oyunda tek çekirdeğin performansını baz alıyor yada tek çekirdek kullanıyor. Dolayısı ile 20% çalışıyor galiba. Ben bir youtube canlı yayınında duymuştum ryzen kullananlar biosdan çekirdekleri kapatsın diye bir cümle kurdu ama bilemiyorum yani inan. Yanlış yönlendirmek istemem. Ama mantıklı geldi tek çekirdek çalışınca çok yüklenir belki ama o yüzden de yüksek fps alırsın muhtemelen.

Üstad bilmiyorum ama o sanal çekirdekleri ve normal çekirdekleri kapatıyo tek çekirdek üzerinden çalıştıyorlarmış. Araştırırsan bulursun bence. Yani anladığım kadarı ile işlemci 4 normal 4 sanala bölüyo mesela yaptığı işlemleri. Bizim bu dandik oyunda tek çekirdeğin performansını baz alıyor yada tek çekirdek kullanıyor. Dolayısı ile 20% çalışıyor galiba. Ben bir youtube canlı yayınında duymuştum ryzen kullananlar biosdan çekirdekleri kapatsın diye bir cümle kurdu ama bilemiyorum yani inan. Yanlış yönlendirmek istemem. Ama mantıklı geldi tek çekirdek çalışınca çok yüklenir belki ama o yüzden de yüksek fps alırsın muhtemelen.
Biosdan sanal çekirdekler kapatıldı W7 64 bit format atıldı. Sorunsuz tüm driverlar yüklendi Şuanda gayet akıcı boş yerlerde 495 fps gördüm :) IRK'da ise 70 in altında inmedi buda benim için yeterli

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı