Çözüldü Koaksiyel kablo fibere dönüşür mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
İyi akşamlar.
Kablonet kullanıyorum. Binada kutu var. Kutuya kadar fiber, kutudan dairelere koaksiyel kablo ile internet geliyor. Kutuyla dairem arasında 10 metre gibi bir şey var.Benim bu koaksiyel kabloyu fibere dönüştürtme imkanım var mı? Kablonet yapar mı ya da ben kendim yaptırtabilir miyim? Yapılırsa GPON altyapıya kavuşur muyum?

Son düzenleme:
Çözüm
Sizinkisi KabloNet'in gpon fiber olmayan eski kutularından olduğu için istediğiniz mümkün değil. Kutu koaksiyel kabloya göre tasarlanmış ve kurulmuş. Daireye kadar fiber istiyorsanız KabloNet'in gelip eski kutunun yerine yeni gpon için kullanılan kutularından koyması lazım ki bu da zor bir ihtimal bence.
Sizinkisi KabloNet'in gpon fiber olmayan eski kutularından olduğu için istediğiniz mümkün değil. Kutu koaksiyel kabloya göre tasarlanmış ve kurulmuş. Daireye kadar fiber istiyorsanız KabloNet'in gelip eski kutunun yerine yeni gpon için kullanılan kutularından koyması lazım ki bu da zor bir ihtimal bence.

Çözüm
Mevcut kabloya siz bir müdahale yapamazsınız. Mevcut altyapıdan alınan hız iyi olduğu halde illa GPON lazımsa, yenilemeyi kabul etmezlerse parasını verir döşetirsin. Zaten 10 metre kablo o kadar da tutmayacaktır.
Ondan önce bir santimetrekaresinde 1 CM Kablonet olmayan ve 10 megabit hız aldığımız 8.007 km² ilimize Kablonet de getirseler çok daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı