Koç işletme vs ODTÜ yazılım

İki mesleğin de gerekliliklerini yapabileceğini varsayarsak koç işletme fersah fersah daha potansiyelli bir bölümdür. Yazılım dönemimizin inşaat mühendisliği sadece...

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelecek yazılım mühendisliğinde, işletme ise kaç yıllık bölüm rekabeti fazla iyi bir üniden mezun oluyorsun ama seninle beraber mezun olan kişide fazla.

Gelecek yazılım mühendisliğinde, işletme ise kaç yıllık bölüm rekabeti fazla iyi bir üniden mezun oluyorsun ama seninle beraber mezun olan kişide fazla.
Bundan 10 yıl önce de insanların barınma ihtiyacı asla bitmeyecek gelecek inşaat mühendisliğinde deniyordu. 20 yıl önce gelecek tekstil mühendisliğinde deniyordu... Bölümlerin günden güne düşen puanları ortada.

Bundan 10 yıl önce de insanların barınma ihtiyacı asla bitmeyecek gelecek inşaat mühendisliğinde deniyordu. 20 yıl önce gelecek tekstil mühendisliğinde deniyordu... Bölümlerin günden güne düşen puanları ortada.
inşaat mühendisliğinde torpilden dolayı çok düştü puanı, tekstil mühendisliği meselesini bilmiyorum.
Şuanda yazılım ve ingilizce bilen ve diploması olan birisi aç kalmaz.
Tek yazılım bilse sıkıntı yaşar çünkü türkiyede tam yazılım sistemi oturmuş durumda değil eğer ingilizcesi varsa normal bi şekilde türkiyede veya yurtdışında iş bulabilir.

İlk başta sizin ilginiz hangisinde daha fazla o yönden bir seçim yapmak en doğrusu olacaktır ve bunu siz bizden daha iyi bilirsiniz. Şimdi gelelim kendi fikrime; ODTÜ diploması ile nereye giderseniz gidin bir sıfır öndesinizdir ve yazılım ile ilgili şirketler de özellikle kalitesi yüksek üniversite bitirenleri almak için can atıyor. Fakat bu son zamanda yapılan propagranda ile afedersiniz ama bir baltaya sap olamayan herkes yazılımda kolay para var diye girince sektörde işçi fazlası çıktı ve işveren bu sefer en ucuzdan aynı kalitedeki elemanı alır oldu. Fakat ODTÜ diploması ile bu konuma düşmek zor düşüyorsanız ise de zaten o diploma ile başka bir ülkeye gidip orada iş arasanız daha iyi durumda olursunuz. Şimdi Koç Üniversitesi ise tamamen imkan dolu bir yer. Buradaki imkan yüksek puanın (ODTÜ kadar olmasa da) yanında okuyan öğrencilerin ve mezun olanların birbirini kollaması. Koç'a giden çoğu kişi zaten kendisine gelecekte ortak çıkacak birisini de bulmuş oluyor. Bu açıdan da Koç üniversitesi vazgeçilemez bir potansiyel. Yani son söz olarak kendinize güveniyor iseniz; girişken, ben bu konuşma arka bulma vb işleri yaparım sanırım Koç okumak, çevre bulmak açısından da artı katacağı için daha doğru bir seçim olur ama derseniz ki bunlar bana ters ODTÜ yazılım okur keyfime bakarım sonra da şirketler beni seçsin ben onları değil o zaman da her şeyin hayırlısı derim. Size de başarılar dilerim.

inşaat mühendisliğinde torpilden dolayı çok düştü puanı, tekstil mühendisliği meselesini bilmiyorum.
Şuanda yazılım ve ingilizce bilen ve diploması olan birisi aç kalmaz.
Tek yazılım bilse sıkıntı yaşar çünkü türkiyede tam yazılım sistemi oturmuş durumda değil eğer ingilizcesi varsa normal bi şekilde türkiyede veya yurtdışında iş bulabilir.
Dediğin her şey bütün meslekler için geçerli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı