Koçtaş iadeyi reddediyor

Keshi

Kilopat
Katılım
20 Ekim 2017
Mesajlar
126
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Koçtaş'tan ütü masası aldım. Ürün eve kutusuz, patpat naylona sarılı bir şekilde geldi. Ürünü görmek amacıyla patpat naylondan çıkardım. Ürünün kendisinde ambalaj ve kutu falan yoktu, sadece markasını ve modelini belirten ufak bir kağıt parçasına sarılıydı ki ona da dokunmadım. Ürün hiç kullanılmadı anlayacağınız.

Koçtaş uygulamasından iade talebi oluşturdum. Ürünü gelip elimden aldılar fakat birkaç gün sonra ambalajsız ürün nedeniyle iadeniz reddedilmiştir ürün tarafınıza tekrardan kargolanacaktır diye mesaj aldım. Ürün bana ulaşınca kargoyu getiren arkadaşa ürünü geri göndermek istediğimi, iademin haksız bir şekilde reddedildiğini söyledim. Arkadaş tamam iade olur dedi ve ürün geri gitti. Birkaç saat sonra ise ürün tarafınıza teslim edilmiştir diye mesaj geldi. Hiçbir şey anlamadım bu işten.

Koçtaş'ı arıyorum iade talebinizi oluşturduk geri döneceğiz gibi şeyler söyleyip oyalıyorlar ama şu ana kadar hiç geri dönüş olmadı. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Markası Perilla. Kutulu gelip gelmemesi çok sıkıntı değil. Sıkıntı ambalajsız ürün denilerek iademin reddedilmesi.

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Sonuçları paylaşacağım.
 
Son düzenleme:
Hocam birkaç kere aradım ama o kadar ilgisizler ki anlatamam. İlgili birimlere ilettik gibi klasik cevaplar veriyorlar sadece. Dediğiniz gibi peşine düşeceğim.

Paramı geri aldım. Koçtaş'tan yetkili bir arkadaş iadeyi gerçekleştirdik şikayetinizi geri çekebilirsiniz dedi.
 
Son düzenleme:
Geçmiş olsun hocam. Ne oldu da kabul ettiler, süreci açıklayabilir misiniz?
Teşekkür ederim hocam. Öncelikle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Konuya yazdıklarıma ek olarak 14 günlük cayma hakkımın olduğunu, Koçtaş'ın hakkımı elimden almaya çalıştığını ve para iademi yapmadıklarını söyledim. Başvuruda bulunduktan 2-3 hafta sonra Koçtaş'tan yetkili bir arkadaş arayıp para iadesinin gerçekleştiğini, şikayetimi geri çekebileceğimi söyledi. Oysa ki aynı firma Tüketi Hakem Heyeti'ne başvuru oluşturmadan önce iadenizi kabul edemeyiz, ambalajı açmışsınız (açmadım ancak açsam da geri almak zorundalardı zaten) gibi boş sebeplerden ötürü iademi defalarca kez reddetmişti.
 

Geri
Yukarı