Bu soruyu yapamadım da. Acaba yardımcı olabilecek birisi var mı, teşekkürler.
Aşağıdaki kod bloğunun çıktısı nedir? Kod bloğunun ne yaptığını kısaca açıklayınız. Açıklama olması gerekmektedir.
Kod:
int main()
{
int x = 3, y = 5;
if (x > y);
printf("A");
if (x = 4)
printf("%d\n", x+y);
}
Aşağıdaki kod bloğunun çıktısı nedir? Kod bloğunun ne yaptığını kısaca açıklayınız. Açıklama olması gerekmektedir.
Kod:
int main()
{
int x = 3, y = 5;
if (x > y);
printf("A");
if (x = 4)
printf("%d\n", x+y);
}
Kod:
int main()
{
int x = 3, y = 5;
if (x > y);
printf("A");
if (x = 4)
printf("%d\n", x+y);
}
Yaparım bunu yapmasına da sen mezun olunca da işi başkasına yaptıracaksan hiç okuma daha iyi. Hocalarınız sizleri test etmek istiyor bunu art niyete çevirmeyin.
Kod:
int main()
{
int x = 3, y = 5;
if (x > y);
printf("A");
if (x = 4)
printf("%d\n", x+y);
}
Syntax hatası verecektir fakat syntax hataları olmasaydı bu kod 9 çıktısını verirdi. Nedeni ise, if bloğunun içerisinde 4 atanmış, eğer bilerek verilmişse. Eğer atama doğru bir şekilde gerçekleşebildi ise de (ki zaten gerçekleşecektir) x'in yeni değeri olan 4 ve y'yi toplayıp 9 verecektir. Eğer "=" operatörü yerine "==" kullanılıyorsa da herhangi bir çıktı vermeyecektir.
Ayrıca lütfen araştırmacı olun. Kendi gelişiminiz için söylüyorum.
Hocam mesajı düzelttim hatalı bakmışım, diğer hocalarımın dediği gibi hocalarınız sizin bilginizi ve dikkatinizi test etmek için böyle bir şey veriyorlar.