Unity Kod çalışmıyor

AIroe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Selamlar, geliştirdiğim oyunuma yazmaya çalıştığım sistem yanlış çalışıyor, yapmak istediğim şeyi açıklamam gerekirse; aşağıdaki fotoğrafta mavi ile gösterilen insan benim karakterim, ben karakterimle kırmızı ile işaretlenen sandıkları açtığımda hangi sandığı açtıysam onda rastgele bir iksir item spawn etmesini istiyorum istediğim bu, aynı şeyler üstteki sandıklardada gerçekleşecek.

Ekran görüntüsü 2024-07-11 104454.png

Fakat aşağıda yazdığım koddan dolayı itemler benim açtığım sandıkta değil de rastgele bir sandıkta spawn oluyorlar, yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

1720683097421.png

Şöyle yapabilirsin hocam her sandığa farklı tag ver sandık1 sandık2 sandık3 diye mesela sonra da if koşulu yaz eğer açtığım eşyanın tagi sandık1 ise sandık1 içinde spawn et gibi

Şöyle yapabilirsin hocam her sandığa farklı tag ver sandık1 sandık2 sandık3 diye mesela sonra da if koşulu yaz eğer açtığım eşyanın tagi sandık1 ise sandık1 içinde spawn et gibi.

Mantıklı bir çözüm değil hocam. Mesela oyunda 20 sandık olursa hepsine sandık1, sandık2.. sandık20 diye tag mı verecek? Tabii oyunda başka sandıklar yoksa uygulanabilir.

Mantıklı bir çözüm değil hocam. Mesela oyunda 20 sandık olursa hepsine sandık1, sandık2.. sandık20 diye tag mı verecek? Tabii oyunda başka sandıklar yoksa uygulanabilir.
Haklısın , şöyle yapsa olmaz mı peki : diziden çağırmasın da her sandığı açtığında yeni instantiate etsin prefab olarak? O zaman da clean code açısından temiz olmaz ama aklıma başka çözüm gelmiyor ben de yeni yeni unity öğrenmeye çalışıyorum da.

chest prefabı oluşturcan ona , chest diye kod atıyacaksın, player ile etkilişim sistemi yazıcaksın, ontriggerenter ya da raycast yollayıp, chesti yakalıyacaksın, chestin içindeki randonInstantiate fonksiyonunu çağırçaksın,

senin yaptığın sistemi tam anlamadım , bu kod hangi gameobjenin üzerinde, chest prefabın üzerinde mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı