Kod yazarken fonksiyonlarda if else yapısı neden kullanılmıyor?

Makaleler
12
1663423094018.png

Burada dikkat ettiğiniz üzere önce hata mesajı var ise onu kontrol ediyor, sonrasında kodu yazıyor. Ben ise if else yapısını kullanıyorum. Yani önce kodlar, sonra else ile birlikte hatalar var ise onları gösteriyorum.

Peki neden pek çok geliştirici bu şekilde kodluyor? Kod tasarrufundan dolayı mı yoksa farklı sebepleri mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben "throw New" ifadesini de kullanmıyorum. Doğrudan mesaj giriyorum.

Biliyorum, hataları ayırt etmek için kullanılıyor. Ben belirttiğim kodu fonksiyonlar için söylemedim, normal kodlarken kullandığımı ifade ediyorum. Anlamadığınız için beni yargılamanız gayet normal ama eleştirmeden önce araştırmayı öğrenmenizi tavsiye ederim. ;)

Hata ile istisna farklı şeyler. Sizin yaptığınız şey konsola (veya nereye output yazıyorsanız) yazdırarak debug etmek. Exceptions, "hataları ayırt etmek" veya hata mesajını bastırmak için kullanılmıyor. İstisna olan durumlarda akışı kontrol etmek için kullanılan çok güçlü yapılardır bunlar. Yazılan kodların büyük bir bölümü başka yazılımcılar kullansın diye yazılıyor. Bir metot içinde ortaya çıkan bir istisna, farklı yazılımcılar tarafında farklı şekillerde handle edilmek istenebilir. Anlayacağınız exceptionların asıl amacı istisna bir durumdan kaynaklı hata mesajını basmak değil, o istisna durumun farklı kullanıcılar tarafından farklı şekillerde handle edilmesini sağlamak.

Biliyorum, hataları ayırt etmek için kullanılıyor. Ben belirttiğim kodu fonksiyonlar için söylemedim, normal kodlarken kullandığımı ifade ediyorum. Anlamadığınız için beni yargılamanız gayet normal ama eleştirmeden önce araştırmayı öğrenmenizi tavsiye ederim. ;)

İstisnaların ne olduğunu öğrenemeyen sizsiniz. Bilgisizlikten doğan egonuz gelen yoruma tahammül edememiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı