Passcore TÜBİTAK projesi nasıldır?

FelixTheDev

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Düsseldorf, Almanya
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
2204 Yarışmasının siber güvenlik alanında bir proje yaptık. Adı Passcore, günümüzdeki korunaksız şifrelerin yerine bir uygulama sayesinde hem oluşturulup hem lokal depolanmasını sağlayacak.
🔐 PASSCORE
UYARI: .ENC UZANTILI DOSYANIN DEĞİŞTİRİLMESİ VEYA SİLİNMESİ SONUCU GÜVENLİK NEDENİYLE PROGRAM KENDİ KENDİNİN ŞİFRELERİNİ YOK EDECEK
PASSCORE, Python ile yazılmış, tamamen terminal üzerinden çalışan bir şifre oluşturma ve yönetim aracıdır. Yeni sürüm, şifrelerinizi güvenli biçimde saklamak için şifreleme (encryption) desteği ve otomatik requirements.bat başlatma özelliğiyle güçlendirilmiştir.
Bu şekilde bir açıklaması var. Sizce nasıl?

Siz düşünmüşsünüzdür tabii ki ama yine de yazayım ben. Şifre belirli sayıda karakter sembol içeriyorsa bu zayıflatır benim düşüncem belirli sınırlar içerisinde yapmak mesela en az 2 sembol en fazla 4 sembol en az 5 harf en fazla 10 harf gibi. Bir de kendini otomatik silmesinden bahsetmişsiniz silmek demek korumasız bir şekilde kalıntı olarak kalmasına kalıntıdan çıkarılıp erişilmesine sebep olabilir. Bunları zaten düşündüğünüzü düşünüyorum yine de yazayım dedim düşünce güzel umarım başarılı olursunuz.

Sifre degistirildigi zaman enc dosyasi degismiyor mu? Herhangi bir sebepten degistirildiginde tum lokal database i silmek bana fazla agresif geldi acikcasi. Eger bu enc master password gibi bir seye istinaden tutulan bir sey ise mantikli.

Bir seyler ters giderse, uygulamayi update ederken vs kullanicinin tum sifrelerini silmek gibi hic istenmeyecek durumlar olusabilir. O kismi begenmedim ancak ben kullanici perspektifinden bakiyorum. Passcore nedir ve gereksinimleri nedir bilmiyorum, belki istenen bir seydir.

Bunun disinda fazla detay verilmemis, nasil sifreleniyor; ekran izleniyorsa koruma yapiyor mu, mount disklerle uyuumlu calisiyor mu, yubi gibi usb sifreleme araclariyla ya da biyometrik yontemlerle uyumlu mu gibi genislemeler yapilabilir belki.

Sifre degistirildigi zaman enc dosyasi degismiyor mu? Herhangi bir sebepten degistirildiginde tum lokal database i silmek bana fazla agresif geldi açıkçası. Eger bu enc Master password gibi bir seye istinaden tutulan bir şey ise mantikli.

Bir seyler ters giderse, uygulamayi Update ederken vs kullanicinin tum sifrelerini silmek gibi hiç istenmeyecek durumlar olusabilir. O kısmı begenmedim ancak ben kullanici perspektifinden bakiyorum. Passcore nedir ve gereksinimleri nedir bilmiyorum, belki istenen bir seydir.

Bunun disinda fazla detay verilmemis, nasıl sifreleniyor; ekran izleniyorsa koruma yapiyor mu, Mount disklerle uyuumlu calisiyor mu, yubi gibi USB sifreleme araclariyla ya da biyometrik yontemlerle uyumlu mu gibi genislemeler yapilabilir belki.

Şifreni uygulama veriyor benim anladığım hocam.

Ben anlamadığım için sordum hocam üslupta hatam var.

Valla ben oyle anladim. Kendi kendinin sifrelerini yazmis. Normalde bu sifre programlarinda bir "master password" olur, tum sifreyi acan sifre. Guc yuzugu gibi.

Onu mu siliyor yoksa kayitli tum sifreleri mi siliyor belli degil.

Kurcalandigini anlarsa her seyi siliyor muhtemelen ama aciklama yetersiz. Fazla kafa bile yorduk acikcasi, programi gelistiren gerekli teknik aciklamayi da yazmis olmali.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı