4 farklı USB belleğe Ubuntu, POP-OS, Linux Mint ve Elemetary kurarak teker teker denemeye başladım. Yazılımların terminal kısımlarına yazılan kodları inceleyerek birşeyler öğrenmeye çalışıyorum şu anda.
Haklısınız linux kullanma isteğim en başında kodlama öğrenmeme yardımcı olucağım düşüncesi idi. Maalesef öyle olmadığını öğrendim. Artık biraz farklı işletim sistemleri görmek ve ne işe yaradıkları hakkında bilgi almak için 4 farklı USB belleğe Ubuntu, POP-OS, Linux Mint ve Elemetary kurdum ve teker teker bilgisayarımda denemeye başladım. Açıkçası sadece bunu yapmak bile bana çok fazla keyif verdi ve araştırma yapma isteğimi arttırdı.
Steam gibi platformlarda belli başlı oyunları linux üzerinden oynayabiliyorum ama performans kaybı yaşıyorum. Windows üzerinden oynamak varken sanırsam daha mantıksız. Kullanmak istediğim adobe ve vegas gibi programları Windows üzerinden kullanmaya devam edip linuxu sadece farklı bi işletim sistemi olarak kullanmaya devam ediyorum.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Uzun süre İMac kullanmış birisi olarak her ne kadar düşük bileşenler içermesine rağmen. İşlem hızı olarak daha yüksek olduğunu inkar edemesemde. Tekrar Apple ürünleri kullanmaya başlayarak kendimi kısıtlamak istemem. Windowsa geri dönünce aldığım derin nefes ve rahatlamayı hiçbir Apple ürünü bana sağlamadı.