Kodlama dili öğrenmenin en iyi yolu nedir?

Sigmaz tabi.

20-30 saatlik video izlemeyle iyi menemen yapmayi bile ogrenemezsin.

Isin ozunu kavratmak gibi bir amaci yok bu video egitim serilerinin 20-30 saat birinin bir sey yapmasini izleyerek ayni seyi ayni sekilde yapabilmenin bir yolunu ogrenirsin yalnizca. Perde arkasinda islerin nasil dondugunu, ya da farkli sekilde ayni olayi nasil yapabilecegini goremedigin gibi cogu egitim serisinde neden bir seyi oraya yazdigini ya da neden o sekilde yaptigini da etraflica aciklamazlar.

Hic bilmedigin bir seyi ilk defa nasil ogrenecegin kisiden kisiye degisir ama en iyi ogrenme yolu yapmaktir. Genel olarak bir seyde uzmanlasman 20-30 saatten cok daha fazla uzerinde calisman gerekir. ( 10000+ saat )

LoL - Dota - CS:GO gibi 12 yasinda cocuklarin dahi dahil olabildigi oyunlarda onlarca saat zaman harcayip hala ortalama kitleden siyrilamayan insanlar var.

C# programlama dilinde 20 saatte ne kadar ilerleyebilir bir insan? Hic matematik - programlama - yabanci dil alt yapisi olmadan ustelik.

hahaha abi suyu püskürtüyodum ya
 
En iyi, en kısa gibi bir yolu yok. 20 saatte öğrenilseydi yada kolay bir yolu olsaydı herkes yazılımcı olurdu. Yazılımda öğrendim bitti olayı yok. Bu iş ile ilgilendiğin sürece kendini geliştirmek zorundasın.
 
Attığın kurs dilden ziyade oyun geliştirme eğitimi veriyor. Motoru tam olarak tanıyamadan oyunla alakalı kod da yazamazsın, yani işin 2 kat daha zor. Neredeyse 2 yıldır aynı oyun motoru ile uğraşıyorum hala ilk defa gördüğüm şeyler var, yani diğer arkadaşların yazdığı gibi bu ömürlük bir şey. :)
 
Basit oyunların indirme sayısını görüyorum ve bu oyunu yazmak ne kadar zor olabilir diyorum programlamaya bu yüzden atıldım diyebilirim :)
 

Geri
Yukarı