Kodlama Hatası Nerede?

wontagadra

Kilopat
Ya dostlar kafayı yemek üzereyim derleyip çalıştırıyorum fakat 12 basıp duruyor ekrana. Yardımcı olur musunuz?

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaydetmediğiniz için olabilir mi?
Hocam kaydettim yine aynı hatayı veriyor. Diğer çalışmaları da derledim ama onlarda hata vermiyor. Yani bu çalışmada bir hata var kesin ama ne onu çözemedim.
'{' nın 'int main' üstünde olması gerekmiyor mu?
Yok hocam C dilinde bu şekilde kullanılıyor. Sıkıntı bundan dolayı değil yani.

printf kısmında değişkenleri tek tek yazdırmayı dener misiniz? Bu şekilde de sorun oluşuyor mu diye kontrol edelim.

Kod:
printf("x:%d" ,x)
şeklinde

Derlemende hata var muhtemelen. Kodda hata yok.

Buradan deneyebilirsiniz. Link açılmazsa buradan start coding deyip C dilini seçin.

Kod:
#include <stdio.h>

int main() {

int x = 7;
    int y = 5;
    int z = 8;

x = y;
    y = x+z+1;

printf("%d,,%d,,%d", x, y, z);

return 0;
}

Son düzenleme:
Eski derlenmiş dosyayı silin. Tekrar derleyin. Arkadaşımın başına gelmişti. Böyle çözmüştük. Dev C++'ı Sourceforge'dan indirin, yani Orwell'ın Dev C++'ını. Bu arada, .cpp değil de, .c olarak kaydedin derim uzatısını. Sonraki kodlarınızda öyle yaparsınız.

'{' nın 'int main' üstünde olması gerekmiyor mu?
Yok hocam C dilinde bu şekilde kullanılıyor. Sıkıntı bundan dolayı değil yani.
printf kısmında değişkenleri tek tek yazdırmayı dener misiniz? Bu şekilde de sorun oluşuyor mu diye kontrol edelim.

Kod:
printf("x:%d" ,x)
şeklinde
Hocam yine aynı hatayı veriyor olmadı.
Derlemende hata var muhtemelen. Kodda hata yok.

Buradan deneyebilirsiniz. Link açılmazsa buradan start coding deyip C dilini seçin.

Kod:
#include <stdio.h>

int main() {

int x = 7;
    int y = 5;
    int z = 8;

x = y;
    y = x+z+1;

printf("%d,,%d,,%d", x, y, z);

return 0;
}
Hocam sitede doğru veriyor değişken değerlerini aslında. Hocam bu arada şöyle bir şey var tik işaretine basıyorum Dev C++' da. Bu sefer aşağıdaki şekilde tepkiler veriyor ama doğru sonuç çıkıyor. Fakat derleyip çalıştırınca olmuyor hocam. İlerlemeleri sarı boya ile gösterdim hocam takip edersiniz.
Ekran Alıntısı3.PNG
Ekran Alıntısı4.PNG
Ekran Alıntısı5.PNG

Eski derlenmiş dosyayı silin. Tekrar derleyin. Arkadaşımın başına gelmişti. Böyle çözmüştük. Dev C++'ı Sourceforge'dan indirin, yani Orwell'ın Dev C++'ını. Bu arada, .cpp değil de, .c olarak kaydedin derim uzatısını. Sonraki kodlarınızda öyle yaparsınız.
Hocam siliyorum .c olarak kaydediyorum vs fakat olmuyor. Kodda hata var sanırım. Çünkü başka çalışmalarda bu tip bir hata ile hiç karşılaşmadım. Derlemede de olabilir şimdi düşündüm de. Of çok karışık :(

Son düzenleme:
Hocam siliyorum .c olarak kaydediyorum vs fakat olmuyor. Kodda hata var sanırım. Çünkü başka çalışmalarda bu tip bir hata ile hiç karşılaşmadım. Derlemede de olabilir şimdi düşündüm de. Of çok karışık :(
Kaynak kodundan bahsetmedim. Derlenmiş ".exe" uzantılı dosyayı silip tekrar derleyin. Code::Blocks kullanmayı da deneyebilirsiniz, onda bu tarz hatalar daha az. Veya Orwell Dev C++.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı